Ένας 61χρονος άνδρας είναι το πρώτο θύμα της επιδημίας πνευμονίας που έχει ξεσπάσει στην κεντρική Κίνα, ανακοίνωσαν σήμερα οι κινεζικές υγειονομικές αρχές οι οποίες παρακολουθούν την ασθένεια που μπορεί να οφείλεται σε έναν νέο κοροναΐο της οικογένειας των ιών στην οποία ανήκει ο Sars (Σύνδρομο Οξείας Αναπνευστικής Ανεπάρκειας).

Από τους 41 ασθενείς που διαγνώστηκαν με αυτό το νέο είδος κοροναΐου στην πόλη Γούχαν, με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων, ένα άτομο πέθανε, δύο έχουν ολοκληρώσει τη θεραπεία τους και επτά νοσηλεύονται ακόμα σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσε η δημοτική υγειονομική επιτροπή της πόλης αυτής όπου ξεκίνησε η επιδημία.

Οι κινεζικές αρχές είχαν προηγουμένως αναφέρει ότι 59 άτομα προσλήφθηκαν από την πνευμονία που εμφανίστηκε στο τέλος του Δεκεμβρίου στο Γούχαν, προκαλώντας αρχικά φόβους για επανεμφάνιση του Sars, το οποίο προκάλεσε το θάνατο 349 ανθρώπων στην ηπειρωτική Κίνα και 299 στο Χονγκ Κονγκ την περίοδο μεταξύ 2002 και 2003.

«Δεν έχουν εντοπιστεί νέα κρούσματα από τις 3 Ιανουαρίου 2020. Επί του παρόντος, δεν έχει διαγνωσθεί καμία λοίμωξη στο ιατρικό προσωπικό και δεν έχουν τεκμηριωθεί σαφείς ενδείξεις μετάδοσης του ιού μεταξύ ανθρώπων», πρόσθεσε η υγειονομική επιτροπή.

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς εργάζονταν σε μια ιχθυαγορά στο Γούχαν, η οποία έκλεισε την 1η Ιανουαρίου εξαιτίας της επιδημίας, πρόσθεσε η επιτροπή.

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ έχουν πάρει προφυλάξεις, όπως η επιτάχυνση απολύμανσης των τρένων και των αεροπλάνων και ο έλεγχος των επιβατών.