Η Περιφέρεια Αττικής και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία «θα συνεργαστούμε στενά σε θέματα προσυμπτωματικού ελέγχου και πρόληψης υγείας καθώς πιστεύουμε στην αξία της πρόληψης αλλά και της σχετικής ενημέρωσης των πολιτών», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο και τον γεν. γραμματέα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελο Φιλόπουλο και Νικόλαο Κορδιολή.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η υλοποίηση δωρεάν προγράμματος μαστογραφιών με την αξιοποίηση των κινητών μονάδων μαστογραφικού ελέγχου, η υλοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων καθώς και θέματα κατ’ οίκον νοσηλείας.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει τις πρώτες σχετικές δράσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Ο περιφερειάρχης τόνισε, επίσης, την ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση να στηρίξει τις ενέργειες πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου από εξειδικευμένους φορείς όπως η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, καθώς «η πρόληψη και ο προσυμπτωματικός έλεγχος αποτελούν βασικές στρατηγικές προτεραιότητές μας στον τομέα της Υγείας».