Την οικονομική ενίσχυση των ιδιωτικών φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) καθώς και τη ρύθμιση των παλαιών οφειλών τους προς τον ΕΟΠΥΥ αποφάσισε το υπουργείο Υγείας, σε συνέχεια σχετικής συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί πρόσφατα με εκπροσώπους εργαστηριακών γιατρών, ιδιωτικών φορέων ΠΦΥ και ιατρικών ενώσεων.

Ειδικότερα, με επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) εκφράζει την κατανόησή του για «τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιωτικοί φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από τις οριζόντιες περικοπές των προηγούμενων ετών και τη μη λήψη ουσιαστικών μέτρων διευκόλυνσής τους».

Ο κ. Κικίλιας εκφράζει την πρόθεσή του να λάβει κάθε εφικτό μέτρο στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του ζητήματος «παρά την προβληματική οικονομική κατάσταση που παρέλαβε για το 2019» όπως επισημαίνει.

Από την πλευρά του, ο ΙΣΑ καλωσόρισε την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, ιδίως σε ό,τι αφορά «το δίκαιο των αιτημάτων μας που αναγνωρίστηκε» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Ο ΙΣΑ και το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχουν επικοινωνήσει με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να κανονιστεί άμεσα συνάντηση για να συζητηθούν τα κρίσιμα για την επιβίωση του κλάδου θέματα.