Τη δράση του ΕΚΑΒ στην Πλατεία Συντάγματος παρακολούθησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Ο λόγος ύπαρξης του Υπουργείου Υγείας, αλλά και του ΕΚΑΒ – που είναι το πρώτο κομμάτι του ΕΣΥ που έρχεται σε επαφή με τον ασθενή – είναι να σώζονται ζωές, να ανακουφίζονται ευπαθείς ομάδες, να βελτιώνεται η ζωή των πολιτών» δήλωσε ο κ. Κικίλιας ο οποίος παρακολούθησε την επίδειξη Πρώτων Βοηθειών βασικής υποστήριξης της ζωής, που έκαναν διασώστες του ΕΚΑΒ  στην Πλατεία Συντάγματος.

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τα βασικά των Πρώτων Βοηθειών και ενημέρωσε ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ δεσμεύτηκε ότι η «η επόμενη κίνηση που θα κάνουμε, σε συνεργασία με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και το Υπουργείο Παιδείας, είναι να οργανώσουμε τέτοιες δράσεις στα Λύκεια όλης της χώρας».

Την πίστη και την εμπιστοσύνη του στο ΕΚΑΒ εξέφρασε ο Βασίλης Κικίλιας ζητώντας και την συμπαράσταση των πολιτών στο Σύστημα Υγείας. «Το Σύστημα Υγείας δεν είναι κάτι άυλο και θεωρητικό. Είναι οι διασώστες μας, οι νοσηλευτές μας, οι γιατροί μας, που πασχίζουν  καθημερινά. Γιατί η προσπάθεια να σώσεις έστω και μία ανθρώπινη ζωή, είναι κάτι ιερό» δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.