Ξεκινά σε λίγες μέρες το 48ο Παγκόσμιο Συνέδριο Χειρουργικής στην Κρακοβία της Πολωνίας. Ο διακεκριμένος Καθηγητής Χειρουργικής Δημήτρης Λινός θα είναι ο πρώτος αντιπρόεδρος του Συνεδρίου.

Ο διακεκριμένος καθηγητής χειρουργικής Δημήτρης Λινός θα είναι ο πρώτος αντιπρόεδρος του 48ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Χειρουργικής

Στο Συνέδριο, που συνδιοργανώνεται από τη Διεθνή Εταιρεία Χειρουργικής (International Society of Surgery, ISS/SIC) με το βασικό συλλογικό μέλος της, τη Διεθνή Εταιρεία Χειρουργών Ενδοκρινών Αδένων (International Association of Endocrine Surgeons, IAES) αναμένεται να παρευρεθούν χιλιάδες χειρουργοί διαφορετικών ειδικοτήτων από όλον τον κόσμο.

Ο διακεκριμένος Καθηγητής Χειρουργικής Δημήτρης Λινός, αγαπητός στους συναδέλφους του και τους ασθενείς του, έχει δημοσιεύσει πάνω από 150 επιστημονικές εργασίες για Λαπαροσκοπική και Ενδοκρινική Χειρουργική, ενώ έχει διαγράψει μια επιτυχημένη ακαδημαϊκή καριέρα. Πρόσφατα μάλιστα το ygeiamou.gr δημοσίευσε κατ’ αποκλειστικότητα επιλεγμένα αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Δημήτρη Λινού «Συνάντηση με έναν νέο γιατρό», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Να σημειωθεί ότι ο Καθηγητής Χειρουργικής κ. Λινός και Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργών Ενδοκρινών Αδένων (International Association of Endocrine Surgeons, IAES) πραγματοποίησε τιμητική ομιλία κατά την τελετή παράδοσης της διετούς προεδρίας του προς τον νέο πρόεδρο, Καθηγητή Χειρουργικής Gerard M. Doherty (Boston University School of Medicine), στο πλαίσιο του 47ου Παγκοσμίου Συνεδρίου  Χειρουργικής (World Congress of Surgery, WCS) που πραγματοποιήθηκε στις 13-17 Αυγούστου 2017 στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Στο πλαίσιο του φετινού 48ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Χειρουργικής που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες στην Κρακοβία, στο οποίο ο διακεκριμένος καθηγητής θα έχει τη θέση του πρώτου αντιπροέδρου, αναμένεται να συναντηθούν κορυφαίοι χειρουργοί από όλο τον κόσμο σε μια υψηλού επιπέδου ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων διεθνώς.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ