Διαθέσιμη στο νοσοκομείο του Ρίου είναι πλέον η θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού. Πρόκειται για θεραπεία που χορηγείται ενδοφλέβια σε ασθενείς που δεν νοσηλεύονται ενώ την θεραπεία πρέπει να εγκρίνει μία κεντρική επιτροπή.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης«από σήμερα έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα. Κάποιος ο οποίος νοσεί και είναι εξωνοσοκομειακός ασθενής, υποβάλλει μέσω του θεράποντα ιατρού του αίτημα σε αυτή την πλατφόρμα δίνοντας κάποια στοιχεία. Το αίτημα αυτό εξετάζεται από μία κεντρική επιτροπή στην Αθήνα η οποία είναι μία και ενιαία για όλη την Ελλάδα. Εξετάζοντας τα στοιχεία η επιτροπή, κρίνει ποιος πρέπει να πάει στο νοσοκομείο για να του χορηγηθεί η συγκεκριμένη η θεραπεία. Η θεραπεία των μονοκλωνικών γίνεται ενδοφλέβια. Τα σημεία που χορηγείται στην 6η ΥΠΕ είναι δύο, το νοσοκομείο του Ρίου και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Ήδη έχουν φτάσει 70 σκευάσματα στο Ρίο και 20 στα Γιάννενα».

Την ίδια ώρα η πίεση στα νοσοκομεία της Πάτρας είναι μεγάλη.

«Χθες ήταν μία πολύ δύσκολη εφημερία για το Ρίο. Ξεπεράσαμε το ψυχολογικό όριο των 100 νοσηλειών, είμαστε στις 101 αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν δύο μικροί ασθενείς στην παιδιατρική, 3 στην ΜΕΘ συν τον μικρό διασωληνωμένο ασθενή στη ΜΕΘ Παίδων. Στο νοσοκομείο χθες έφτασαν 38 επιβεβαιωμένα κρούσματα και από αυτά τα 18 έκαναν εισαγωγή. Στον Άγιο Ανδρέα νοσηλεύονται 66 ασθενείς στην κλινική και 9 στη ΜΕΘ» λέει ο κ. Καρβέλης.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: «Εφιάλτης» η νέα μετάλλαξη της Μποτσουάνα

Πράσινο φως στη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά 5 – 11 ετών έδωσε ο EMA

Οικονόμου: Δεν είναι στην προοπτική της κυβέρνησης το lockdown