Εξαιρετικά ανησυχητική γίνεται μέρα με τη μέρα η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα εξαιτίας της αναζωπύρωσης της πανδημίας των τελευταίων ημερών με την Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης να ζητά την εντατικοποίηση των εμβολιασμών για να αποφευχθούν τα χειρότερα σενάρια.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η ίδια σχετικά με τους ασθενείς που νοσηλεύθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, διαπιστώθηκε ότι το 92,9% των ασθενών στις ΜΕΘ ήταν ανεμβολίαστοι. Παράλληλα, κατέληξαν συνολικά 295 άνθρωποι που νόσησαν από κορωνοϊό.

Σε επίπεδο νοσηλειών, τον Οκτώβριο έγιναν 1.340 εισαγωγές θετικών στη νόσο ασθενών, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 35% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Αντίστοιχα, οι εισαγωγές σε ΜΕΘ Covid αυξήθηκαν κατά 27% συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο και 74% σε σχέση με τον Αύγουστο.

μεθ
Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid ανέρχονται για σήμερα, Τρίτη 23 Νοεμβρίου, σε 581. Από αυτούς οι 435 είναι ανεμβολίαστοι -σε ποσοστό 74,9%-, ενώ εμβολίασμένοι είναι οι υπόλοιποι 146 ασθενείς.
μεθ1

Την ίδια ώρα 51 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου, από τους οποίους οι 39 είναι ανεμβολίαστοι, δηλαδή το 75%. Αντίστοιχα, οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ Covid αγγίζουν τους 82, εκ των οποίων οι 75 είναι ανεμβολίαστοι, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 91,5%, μόλις επτά από αυτούς είναι εμβολιασμένοι.