Ξεκινά η επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών προκειμένου να ενισχύσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Όπως πληροφορείται το protothema.gr, το μέτρο της επιστράτευσης προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας αφορά περί τους 151 γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ στη Μακεδονία, την Θεσσαλία και την Θράκη οι οποίοι θα κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κλινικές covid.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου, επιτάσσονται για έναν μήνα προσωπικές υπηρεσίες ιδιωτών ιατρών Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής που η έδρα τους βρίσκεται στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας.

Δείτε το ΦΕΚ

ΦΕΚ-1
ΦΕΚ-2

«Επιτάσσουμε από ώρα 8:00 π.μ. της 19ης.11.2021 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός τις υπηρεσίες των ιατρών ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, που είναι συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας», αναφέρεται στο ΦΕΚ.

Η έκδοση των «Φύλλων Επίταξης» θα γίνει από τις οικείες αστυνομικές αρχές. Οι ιατροί που θα λάβουν φύλλα επίταξης θα πρέπει να εμφανιστούν στα νοσοκομεία ή τα θεραπευτήρια που ορίζονται στις 8.00 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Κατά το χρονικό διάστημα της επίταξης των υπηρεσιών τους υποχρεούνται να τηρούν το ωράριο και το καθηκοντολόγιο, καθώς και να συμμετέχουν στο σύστημα εφημεριών του νοσοκομείου και της κλινικής στην οποία εντάσσονται από τον Διοικητή του νοσοκομείου ή τον νόμιμο αναπληρωτή του.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πανδημία: Μπροστά στο «κύμα» της Covid-19 δύο εκατ. Έλληνες άνω των 60 ετών

Μητσοτάκης: Έσφιξε τον κλοιό στους ανεμβολίαστους – Όλα τα νέα μέτρα