Αντιεμβολιαστές και επικριτές του «πράσινου πάσου» παρά τις απαγορεύσεις διαδήλωσαν στο κέντρο του Μιλάνου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να κλείσουν τις οδούς που οδηγούν στην πλατεία αλλά οι διαδηλωτές μπερδεύτηκαν μέσα στο μεγάλο πλήθος που είχε βγει για την καθιερωμένη, σαββατιάτικη βόλτα και χρησιμοποιώντας μικρές παρόδους έφτασαν τελικά στην πλατεία Ντουόμο

YGEIAMOU.GR TEAM

Παρά την απαγορευτική απόφαση της Ιταλίδας υπουργού Εσωτερικών, αντιεμβολιαστές και επικριτές του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου» εισήλθαν, το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία του Μιλάνου, Πιάτσα Ντουόμο.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να κλείσουν τις οδούς που οδηγούν στην πλατεία αλλά οι διαδηλωτές μπερδεύτηκαν μέσα στο μεγάλο πλήθος που είχε βγει για την καθιερωμένη, σαββατιάτικη βόλτα και χρησιμοποιώντας μικρές παρόδους έφτασαν τελικά στην πλατεία Ντουόμο.

Υπήρξαν στιγμές έντασης με την αστυνομία χωρίς όμως τραυματισμούς. Νωρίτερα, οι αντιεμβολιαστές είχαν προσπαθήσει να συντονίσουν τις κινήσεις τους μέσω Telegram στο διαδίκτυο.

 

Στη Ρώμη, οι αμφισβητίες του «πράσινου πάσου» προχώρησαν μόνον σε καθιστική διαμαρτυρία (η οποία επιτρέπεται από τους νέους κανόνες) με σύνθημα: «είμαστε ο λαός της κάθε ιταλικής πλατείας».

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε αποφάσισε να απαγορεύσει τις κινητοποιήσεις αυτές σε όλα τα κεντρικά σημεία των πόλεων, τις πορείες, όπως και κάθε είδους διαδήλωση κοντά σε γραφεία κομμάτων, συνδικάτων, στη Βουλή, στη Γερουσία και στα διάφορα υπουργεία.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα τελευταία μηνύματα της 51χρονης με τον επόπτη υγείας που την «συμβούλευε» να μη διασωληνωθεί

Υπάρχουν νοσοκομεία στη χώρα, όπου οι γιατροί καλούνται να επιλέξουν ποιος ασθενής θα μπει σε ΜΕΘ, λέει ο Εξαδάκτυλος