Το lockdown απέκλεισε,  με τον τρόπο της,  η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, χαρακτηρίζοντάς το άδικο μέτρο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ενώ τα ημερήσια κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 8.000, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του ΕΟΔΥ, πολλά είναι τα σενάρια για τη διαχείριση της πανδημίας, δίνεται όμως κυρίως έμφαση στην ενίσχυση των περιορισμών για τους ανεμβολίαστους.

«Το ότι κάναμε το lockdown στην αρχή ήταν πάρα πολύ λογικό, τότε ήταν απόλυτα επιβεβλημένο, δεν ξέραμε τίποτα. Τώρα ο κόσμος δεν αντέχει ένα νέο lockdown θα ήταν άδικο» συμπλήρωσε η κ.Γκάγκα στο lamianow.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μετά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο Λαμίας, η ίδια διευκρίνισε: «Τώρα πλέον, δύο χρόνια μετά ξέρουμε πώς μεταδίδεται ο ιός και πώς να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Αφού πλέον ξέρουμε όλα αυτά (μάσκες, αντισηψία, αποστάσεις, περιορισμός επαφών, εμβολιασμός) δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλείσουμε τον κόσμο στα σπίτια του. Πλέον δεν το αντέχει κανείς. Θα θεωρηθεί από όλους ένα άδικο μέτρο, άρα οφείλουμε να προσέξουμε τον εαυτό μας και τους δίπλα μας».

«Να σας θυμίσω ότι πέρυσι στην Θεσσαλονίκη έγινε lockdown και για 5 εβδομάδες τα κρούσματα ανέβαιναν. Άρα δεν είναι θέμα lockdown. Τώρα πια κιόλας μετά από 2 χρόνια, δηλαδή το ότι κάναμε το lockdown στην αρχή ήταν πάρα πολύ λογικό δεν ξέραμε καθόλου, ούτε τι είναι η πανδημία, ούτε πως να το αποφύγουμε ούτε τίποτα», προσέθεσε, διευκρινίζοντας ότι τότε, το lockdown «ήταν απόλυτα επιβεβλημένο. Υπήρχε λόγος. Δύο χρόνια μετά, γιατί στο 2ο κύμα που αυξανόντουσαν τα κρούσματα, στο πρώτο, δεν αυξανόταν και όπου πήγαινα, έλεγαν οι δήμαρχοι όπου και αν πήγα στην Βόρεια Ελλάδα, βλέπετε, ο κόσμος μαζεύεται στα σπίτια τρώνε παρέα, μαζεύονται στα παγκάκια πίνουν καφέ παρέα, άρα δεν τηρούνται τα μέτρα. Άρα δεν είναι τι μέτρα θα βάλουμε αλλά πως θα τα τηρεί ο καθένας».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε πάντως ότι δεν πρόκειται να κλείσουν τα σχολεία. «Δεν θα κλείσουν τα σχολεία. Δεν έχουμε πολλά κρούσματα στα σχολεία. Έχουν κλείσει ελάχιστα τμήματα γιατί είχαν πολλά κρούσματα. Η διαμόλυνση είναι στην κοινότητα αλλά δεν είναι μέσα στα σχολεία. Τα παιδιά είναι πολύ προσεκτικά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα: 

Εκτινάχθηκαν στα 8.613 τα νέα κρούσματα, 486 οι διασωληνωμένοι, 46 θάνατοι

Ένας γιατρός για 120 ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου, καταγγέλλει ο διευθυντής της νευροχειρουργικής κλινικής

Προς έγκριση η χρήση δύο νέων μοκοκλωνικών αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού από τον ΕΜΑ