Ευρεία ποινική έρευνα μετά τις αποκαλύψεις για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης από κορωνοϊό έναντι… 500 ευρώ αλλά και για πλαστά τεστ ανίχνευσης της νόσου, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας κυρία Μαρία Γκανέ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός ζητεί στο πλαίσιο της έρευνας να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση σειράς σοβαρότατων αδικημάτων, όπως είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 ΠΚ), η υφαρπαγή ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού ( άρθρου 221 του Π Κ) που αφορά γιατρούς και φαρμακοποιούς, η έκδοση ψευδών βεβαιώσεων ( άρθρο 242 του Ποινικού Κώδικα) που αφορά υπαλλήλους που τυχόν εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά και η παραβίαση των μέτρων της Πολιτείας για τον κορωνοϊό ( άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο «μικροσκόπιο» της έρευνας που τώρα αρχίζει αναμένεται να τεθούν γιατροίφαρμακοποιοίνοσοκόμοι, υπάλληλοιπολίτες αλλά και πρόσωπα που ενδεχομένως να παίζουν ενδιάμεσο ρόλο στην διακίνηση πλαστών πιστοποιητικών. Σκοπός είναι να έρθει στο φως η δράση πιθανών κυκλωμάτων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση και την έναρξη της έρευνας στάθηκαν οι καταγγελίες που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης πωλούνται έναντι ποσού 500 ευρώ όπως επίσης και Rapid test έναντι αμοιβής. Τα μαϊμού έγγραφα διακινούνται σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ακόμη και από φαρμακεία.

 

Διαβάστε επίσης:

Δεν κλείνουν τα σχολεία, καμία σκέψη για lockdown, διαμηνύει η κυβέρνηση

Πολιτική Αεροπορία: Με self test 24 ωρών θα ταξιδεύουν στο εσωτερικό επιβάτες 4-17 ετών

Κρούσματα κορωνοϊού: Πρόβλεψη Θωμαΐδη για πάνω από 8.000 σήμερα