Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διαψεύδοντας ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία υποστηρίζει ότι τα 18 κρεβάτια ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου δεν λειτουργούν.

Με παρέμβασή του στη Βουλή υπογράμμισε πως ειναι πρωτόγνωρο το ότι ο κ. Τσίπρας άλλο νοσοκομείο επισκέφθηκε (το Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη) και σε άλλο αναφέρθηκε στην ανάρτηση (στο Παπανικολάου) λέγοντας ότι επιλέγει να επισκέπτεται νοσοκομεία έπειτα από εφημερία, με τις μονάδες και το προσωπικό να είναι καταπονημένα.

«Το Ιπποκράτειο είχε 8 κλίνες ΜΕΘ επί ΣΥΡΙΖΑ ενώ σήμερα έχει 30 ΜΕΘ και 8 αυξημένης φροντίδας. Τις 8 που άφησε ο κ. Τσίπρας τις έκανε 38 ο κ. Μητσοτάκης. Στο Παπανικολάου το οποίο θα μπορούσε να επισκεφθεί για να μη λέει τις ανακρίβειες που του δίνουν και να έβλεπε τους ανθρώπους να νοσηλεύονται στα κρεβάτια που λέει ότι δεν λειτουργούν, εκεί επί ΣΥΡΙΖΑ είχε 20 κλίνες ΜΕΘ και σήμερα είναι 46. Δεν υπάρχουν 18 ΜΕΘ που ψευδέστατα λέει ότι δεν λειτουργούν» είπε ο κ. Πλεύρης.

Ο Υπουργός Υγείας προκάλεσε μάλιστα τον κ. Τσίπρα να επισκεφθούν μαζί το νοσοκομείο. «Ή θα κατεβάσει την ψευδή ανάρτηση ή θα πάμε μαζί στο Παπανικολάου να δει τους εννιά συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στις κλίνες που υποτίθεται ότι δεν λειτουργούν» ανέφερε σε άλλο σημείο για να προσθέσει πως ο κ. Τσίπρας με τη σημερινή του ανάρτηση ξεπέρασε κάθε όριο λαϊκισμού.