Ταχύτητες φαίνεται πως ανεβάζει και πάλι το εμβολιαστικό πρόγραμμα, καθώς όπως είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ο αριθμός των ραντεβού πρώτης δόσης τριπλασιάστηκε την τελευταία εβδομάδα σε σχέση τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε πως την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου κλείστηκαν 130.000 ραντεβού πρώτης δόσης, μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων, την ώρα που το αντίστοιχο διάστημα του Οκτωβρίου ο αριθμός των ραντεβού για την πρώτη δόση ήταν μόλις στα 45.000.

«Ο κόσμος με υπευθυνότητα και αντιλαμβανόμενος την ανάγκη να θωρακιστεί είτε κάνοντας την πρώτη δόση του εμβολίου είτε την αναμνηστική, το τελευταίο διάστημα δείχνει μια ιδιαίτερη κινητικότητα», σημείωσε ο υφυπουργός.

Το ίδιο διάστημα, κλείστηκαν πάνω από 200.000 ραντεβού για την τρίτη δόση. «Τη Δευτέρα θα φτάσουμε το μισό εκατομμύριο από ανθρώπους που έχουν κάνει την αναμνηστική δόση. Από την Παρασκευή και το Σάββατο έχουν σταλεί και μηνύματα για να υπενθυμίσουν στον κόσμο που συμπληρώνει το εξάμηνο του ότι έχει τη δυνατότητα να κάνει την αναμνηστική δόση», πρόσθεσε ο κ. Γεωργαντάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, χθες μόνο εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση 15.000 πολίτες. «Είναι σαν να θωρακίστηκε μια μικρή πόλη», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ψαλτοπούλου: Έχουμε δύο επιδημίες, μία των ανεμβολίαστων και μία των πρώην εμβολιασμένων

Γεωργιάδης: Αποκλείεται το lockdown – Ενδεχόμενο για τοπικά περιοριστικά μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους

Νέα μέτρα: Μπαράζ ελέγχων σε όλη τη χώρα και λουκέτο 60 ημερών σε κλαμπ στο Γκάζι