Μετά τον πρόσφατο χαμό 38χρονης εγκύου από την Κατερίνη και με την πανδημία να πλήττει ανεμβολίαστες έγκυες, ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι ο εμβολιασμός είναι ασφαλής για τις γυναίκες που κυοφορούν.

Οι γυναίκες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι πιο ευάλωτες στον κορωνοϊό, τόνισε στον ΣΚΑΙ ο Νίκος Βλάχος, καθηγητής Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής της Ιατρικής Σχολής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως εξήγησε, θεωρούνται ομάδα υψηλού κινδύνου καθώς οι επιπλοκές του κορωνοϊού σε κατάσταση εγκυμοσύνης είναι σοβαρότερες.

 «Ο εμβολιασμός είναι απόλυτα ασφαλής για όλες τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, για τις γυναίκες που είναι σε εγκυμοσύνη ανεξάρτητα από το ποιο τρίμηνο εγκυμοσύνης είναι, για τις γυναίκες που θηλάζουν για τις γυναίκες που βρίσκονται σε διαδικασία τεχνικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής», πρόσθεσε.

«Όλες οι επιστημονικές οργανώσεις και της Αμερικής και της Αγγλίας και της Αυστραλίας και της ΕΕ συμφωνούν ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές στην εγκυμοσύνη» συμπλήρωσε, ακόμη, ο καθηγητής.

«Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι η λάθος συμβουλευτική των συναδέλφων μου, γιατί έχω διαπιστώσει κι εγώ ότι υπάρχουν συνάδελφοι να συμβουλεύουν γυναίκες να μην κάνουν το εμβόλιο, έχω δει συναδέλφους που δουλεύουν σε εμβολιαστικά στα οποία έχω στείλει με έγγραφο μου δικές μου ασθενείς, να τις διώχνουν και να τους λένε ότι το εμβόλιο δεν είναι ασφαλές και αυτό νομίζω είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί», τόνισε, επίσης, ο κ.Βλάχος.

Διαβάστε επίσης:

«Πιθανά νέα μέτρα θα είναι μόνο για τους ανεμβολίαστους» ανέφερε ο Πλεύρης από τη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός – Κομισιόν: Δεν υπάρχει συγκεκριμένη περίοδος ισχύος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Covid

Κορωνοϊός: Γιατί το χάπι της Pfizer μπορεί να «αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού»