Μη αναστρέψιμη χαρακτήρισε την πορεία της πανδημίας σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκεύης, υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δε θα έχουν κάποιο ουσιαστικό ή άμεσο αποτέλεσμα. Ο κ. Θωμαΐδης ήταν κατηγορηματικός στη διαπίστωση ότι οι ανεμβολίαστοι οδηγούν την πανδημία και αναφέρθηκε στο στέλεχος Δέλτα το οποίο καθιστά πολύ εύκολη τη μετάδοση του ιού.

Δείτε βίντεο:

Στην ίδια εκπομπή εμφανίστηκε και η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θ. Ψαλτοπούλου, η οποία αναφερόμενη στα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο, είπε ότι προστατεύουν κυρίως τους ανεμβολίαστους. Όσον αφορά στην τρίτη δόση του εμβολίου, έφερε ως παράδειγμα το Ισραήλ, όπου η αναμνηστική δόση έγινε στην ουσία υποχρεωτική καθώς για να θεωρείται κάποιος πλήρως εμβολιασμένος πρέπει να έχει κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ερωτηθείσα για το αν θα πρέπει κάθε έξι μήνες να κάνουμε εμβόλιο για να είμαστε προστατευμένοι από τον κορωνοϊό, είπε ότι αυτό δεν ισχύει και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των σχετικών ερευνών που θα πραγματοποιηθούν.

Επίσης η κυρία Ψαλτοπούλου απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πριν ένα χρόνο, παρότι φέτος η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι εμβολιασμένη, στο στέλεχος Δέλτα, που είναι εξαιρετικά πιο εύκολο να μεταδώσει τον ιό.

Eιδήσεις σήμερα: 

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση – Ποιους αφορά

Κορωνοϊός: Τελευταίες αλλαγές στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα των νέων μέτρων και των σαρωτικών ελέγχων

Κορωνοϊός – Ματίνα Παγώνη: «Θα είναι μεγάλο λάθος ένα νέο lockdown»