Να διερευνήσει τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για παρατυπίες σε δοκιμές του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας «BioNTech».

H ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας που συνεργάζεται με την Pfizer στην παρασκευή του εμβολίου κατά της Covid-19 έρχεται λίγες ώρες αφότου πρώην εργαζόμενη του ομίλου «Ventavia» κατήγγειλε τον πρώην εργοδότη της για σοβαρές παρατυπίες στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού.

H πρώην περιφερειακή διευθύντρια του ερευνητικού ομίλου, Μπρουκ Τζάκσον, καταγγέλλει ότι ο εργοδότης της παραποίησε δεδομένα και συγκάλυψε ανεπιθύμητες παρενέργειες. Υποστήριξε επίσης ότι, απολύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 αφότου κατήγγειλε επανειλημμένως παρατυπίες στις κλινικές δοκιμές της εταιρείας. Ο όμιλος Ventavia εδρεύει στο Τέξας και διενεργεί κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά της νόσου Covid-19 για λογαριασμό της Pfizer.

Η BionTech ερευνά το θέμα

«Η προσεκτική εφαρμογή και συλλογή δεδομένων σε κλινικές μελέτες έχει την απόλυτη προτεραιότητα για την BioNTech», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς που δημοσιεύονται στο άρθρο της βρετανικής ιατρικής επιθεώρησης και τις ελέγχουμε μόλις γίνουν γνωστές», πρόσθεσε.

Στο επίμαχο άρθρο, πρώην περιφερειακή διευθύντρια του αμερικανικού ομίλου Ventavia καταγγέλλει σοβαρές παρατυπίες στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου της Pfizer κατά της νόσου Covid-19, που πραγματοποιήθηκαν το φθινόπωρο το 2020 από τον πρώην εργοδότη της που συνεργάζεται με τον αμερικανικό φαρμακευτικό κολοσσό.

Όπως αναφέρει η βρετανική ιατρική επιθεώρηση «British Medical Journal», οι παρατυπίες φέρεται να έγιναν από την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την διενέργεια κλινικών δοκιμών σε ενήλικες.

Η πρώην περιφερειακή διευθύντρια της Ventavia ισχυρίζεται ότι απολύθηκε λίγο μετά τις καταγγελίες της ενώ οι υγειονομικοί υπάλληλοι της εταιρείας εμφανίζονται καθησυχαστικοί ως προς την αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία του εμβολίου της Pfizer, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

Στον όμιλο έγιναν δοκιμές σε 1.000 άτομα

O όμιλος Ventavia, υπεύθυνος για τρία από τα συνολικά 153 σημεία όπου διεξήχθησαν κλινικές δοκιμές του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid, κατηγορείται για πολλαπλή αμέλεια από πρώην διευθυντικό της στέλεχος, όπως γράφει η εφημερίδα «Liberation». Ωστόσο, για την γαλλική εφημερίδα La Depeche, αν και η Pfizer είχε ενημερώθηκε σχετικά το 2020, συνέχισε να συνεργάζεται με τον όμιλο που εδρεύει στο Τέξας.

Η Ventavia Research Group δημιουργήθηκε το 2013 και στον ιστότοπό της εμφανίζεται ως ένα ιδιωτικό δίκτυο έρευνας, το οποίο συντονίζουν ειδικευμένοι γιατροί και πιστοποιημένοι συντονιστές κλινικής έρευνας .

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο όμιλος Ventavia έχει πραγματοποιήσει δοκιμές σε 1.000 άτομα. Το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοιού έχει δοκιμαστεί συνολικά σε περίπου 44.000 ανθρώπους παγκοσμίως, προσθέτει το επίμαχο δημοσίευμα.

 

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Έως και 1.000 ευρώ η συσκευασία για το χάπι κατά του ιού

Θεσσαλονίκη: 55% πάνω το ιικό φορτίο στα λύματα σε μία εβδομάδα, δείχνει έρευνα του ΑΠΘ

Κορωνοϊός: Σχεδόν 6.700 νέα κρούσματα και σήμερα – Στο «κόκκινο» Δυτική Αττική, Φθιώτιδα, Κοζάνη και Ροδόπη