Πρόστιμα στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ που είναι ανεμβολίαστοι και αρνούνται να υποβληθούν σε rapid test πρόκειται να επιβληθούν το επόμενο διάστημα σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας.

«Δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι ορισμένοι από τους εργαζομένους που δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν τηρούν την υποχρέωσή τους απέναντι στους συμπολίτες και στους συνανθρώπους τους, να κάνουν τα δύο τεστ την εβδομάδα. Συνεπώς, πλέον επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις», τονίζει ο κ. Σκόδρας.

Ο ίδιος εκφράζει την ελπίδα έστω και αυτήν, την ύστατη, όπως την χαρακτηρίζει ώρα, οι κυρώσεις να λειτουργήσουν παιδευτικά-εκπαιδευτικά, και να επικρατήσει η σύνεση ώστε να εμβολιαστούν όλοι, προκειμένου «να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, ίσως στο πιο κρίσιμο σημείο της, καθώς είμαστε σε ένα χρονικό σημείο όπου ή θα την ξεπεράσουμε ή θα έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα».

Πάνω από 60 οι ανεμβολίαστοι που αρνούνται τα Rapid Tests

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του GrTimes ως και περισσότερα από 60 άτομα, υπάλληλοι που κανονικά υποχρεούνται να κάνουν είτε μοριακό τεστ (PCR), είτε rapid test δύο φορές την εβδομάδα, ακριβώς επειδή εργάζονται στον κλάδο των μεταφορών, δε συμμορφώνονται με όσα ξεκάθαρα ορίζει η ΚΥΑ που έχει τεθεί σε ισχύ από τις 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Τώρα πλέον, με τα κρούσματα του κορωνοϊού να «βράζουν», ο Οργανισμός προχωράει στην επιβολή προστίμων. Και οι καμπάνες που θα πέσουν, είναι τσουχτερές, αφού το πρόστιμο για κάθε εβδομάδα μη συμμόρφωσης, είναι 300 ευρώ.

Υπήρξε εβδομάδα στην οποία οι απείθαρχοι ήταν 65 υπάλληλοι και άλλη, που ήταν 59 άτομα

Το Τμήμα Προσωπικού του Οργανισμού είναι υποχρεωμένο, κάθε ημέρα, να βγάζει την κατάσταση από την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, που επικοινωνεί απευθείας με τη βάση δεδομένων της ΗΔΙΚΑ και ενημερώνει ποιοι είναι υπόχρεοι να υποβληθούν σε διαγνωστική εξέταση και εάν έκανα τεστ ή όχι.

Οι περισσότεροι από αυτούς που δεν υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ, είναι οδηγοί και εργαζόμενοι στα συνεργεία, ενώ λιγότεροι είναι οι διοικητικοί υπάλληλοι.

Σε μία περίοδο που η Θεσσαλονίκη έχει μπει βαθιά στο κόκκινο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, είναι απολύτως σημαντικό όσοι εργάζονται στο χώρο των μεταφορών, να τηρούν με ευλάβεια ό,τι προβλέπει ο νόμος για την προστασία από τον κορωνοϊό και τον περιορισμό της μετάδοσης του covid19.

Όσοι λοιπόν δεν πειθαρχούν, θα πληρώσουν τα πρόστιμα τα οποία μάλλον θα παρακρατηθούν από το μισθό τους, ενώ από την επιβολή προστίμων, σε περίπτωση ελέγχου, κινδυνεύει και ο ΟΑΣΘ.

 

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Σχεδόν 6.700 νέα κρούσματα και σήμερα – Στο «κόκκινο» Δυτική Αττική, Φθιώτιδα, Κοζάνη και Ροδόπη

Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» μετακινούνται τέσσερις γιατροί Εντατικής Θεραπείας από την Αθήνα

Κορωνοϊός – ΠΟΥ: Η καθολική χρήση μάσκας μπορεί να σώσει έως και 188.000 ζωές στην Ευρώπη