«Μάχη» με τον κορωνοϊό δίνει 40χρονη ανεμβολίαστη νοσηλεύτρια στη Λάρισα, η οποία βρίσκεται διασωληνωμένη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Η γυναίκα, η οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα επειδή αρνήθηκε να κάνει το εμβόλιο, διανύει τον έκτο μήνα κύησης.

Η κατάσταση της υγείας της 40χρονης νοσηλεύτριας από τη Λάρισα επιδεινώθηκε και οι γιατροί αποφάσισαν τη διασωλήνωσή της. Από την εξέλιξη της κατάστασης θα κριθεί εάν οι γιατροί αποφασίσουν να προχωρήσουν σε καισαρική για να σωθεί το έμβρυο.

«Ο γυναικολόγος φταίει, της έλεγε να μην κάνει το εμβόλιο» υποστηρίζει η μητέρα της 38χρονης εγκύου που πέθανε από κορωνοϊό

«Πήγαινε στον γυναικολόγο και της έλεγε ”μην κάνεις το εμβόλιο, μην το κάνεις”, κόλλησε το κορίτσι μου», τα λόγια της μητέρας της 38χρονης που ηττήθηκε από τον κορωνοϊό και έφυγε από τη ζωή ενώ κυοφορούσε, χωρίς να έχει προλάβει να κρατήσει ούτε για ένα λεπτό το μωρό στην αγκαλιά της. Το βρέφος ήρθε στον κόσμο με καισαρική,  νοσηλεύτηκε για λίγο διάστημα στην Μονάδα Νεογνών και πλέον είναι εντελώς καλά.

Η έγκυος από την Κατερίνη είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό στην 33η εβδομάδα κύησης. Η νεαρή γυναίκα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και ήταν ανεμβολίαστη, νοσηλεύτηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Κατερίνης, αλλά στα τέλη Σεπτεμβρίου οι θεράποντες γιατροί έκριναν ότι ήταν απαραίτητο να διακομισθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Τριάντα ολόκληρες ημέρες πάλευε για τη ζωή της, όμως δυστυχώς κατέληξε από κορωνοϊό.

«Γιατί τι λάθος έγινε; Γιατί χάθηκε το κορίτσι μου; Πήγαινε στο γυναικολόγο, της έλεγε ”μην το κάνεις, μην το κάνεις, κόλλησε το κορίτσι μου”. Πήγαινε στη γυναικολόγο εδώ. ”Μην το κάνεις το εμβόλιο, μην το κάνεις το εμβόλιο”. Δεν το έκανε το κορίτσι. Δεν την άφηνε. Αυτή την πήρε στο λαιμό της», δήλωσε στο Mega η μητέρα της άτυχης 38χρονης.

Εν τω μεταξύ, σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και  ακόμη μία έγκυος, 35 ετών, η οποία επίσης διαγνώσθηκε θετική στον κορωνοϊό, ενώ δεν είχε λάβει καμία δόση εμβολίου.

Για το λόγο αυτό, οι θεράποντες γιατροί προχώρησαν και σε αυτήν την περίπτωση σε καισαρική τομή, με το βρέφος να είναι καλά στην υγεία του, ενώ η μητέρα του παραμένει σε κρίσιμο σημείο.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Μέτρα από το Σάββατο και ενίσχυση του ΕΣΥ – Βαρύ «φορτίο» με 12.000 κρούσματα και 700 εισαγωγές σε 48 ώρες

Κορωνοϊός – Πλεύρης: Το εμβόλιο είναι η μοναδική, ξεκάθαρη προστασία από την Covid-19

ΕΟΔΥ: Πού θα γίνουν δωρεάν rapid test αύριο, Πέμπτη 4 Νοεμβρίου