Σαρωτικά επελαύνει ο κορωνοϊός στη Βόρεια Ελλάδα, γεγονός που αποδεικνύεται από τις γεμάτες εντατικές κα την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, σε μία μόλις εβδομάδα καταγράφηκαν  3.500 κρούσματα. Σε Μακεδονία και Θράκη, σύμφωνα με το Mega, νοσηλεύονται 739 ασθενείς, ενώ άλλοι 136 είναι σε μηχανική υποστήριξη στην πλειονότητά τους ανεμβολίαστοι.

«Όχι απλά είναι γεμάτες. Δεν προλαβαίνουν να αδειάσουν και ξαναγεμίσουν. Μέσα σε ένα 24ωρο έχουμε τουλάχιστον 3-4 διακομιδές», τόνισε η συντονίστρια «Αγ. Δημητρίου» Γλυκερία Βλαχογιάννη.

Παρόμοια όμως είναι η κατάσταση σε όλη τη Μακεδονία. Η Ημαθία παρουσιάζει τη χειρότερη επιδημιολογικά εικόνα με 863 κρούσματα μέσα σε λίγες μέρες.

Μεγάλη διασπορά και στο Παλαιόκαστρο Σερρών. Όλα ξεκίνησαν από μαθητές που βρέθηκαν θετικοί και μετακινούνται με λεωφορείο για το σχολείο της Σκοτούσας, εκεί όπου έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 30 κρούσματα.

«Βράζει» η Θεσσαλία

Ανησυχητική είναι η κατάσταση και στη Θεσσαλία. Την τελευταία εβδομάδα 1.714 κρούσματα καταγράφηκαν στη Λάρισα και περισσότερα από 1.000 στη Μαγνησία. Οι μονάδες εντατικής γέμισαν και ήδη άρχισαν διακομιδές προς Αθήνα.

«Άνθρωποι που θέλουν ΜΕΘ πάνε στην Αθήνα πλέον. Και το πρόβλημα αυτό υπάρχει γιατί οι ΜΕΘ της Λάρισας γεμίζουν με αρρώστους από Θεσσαλονίκη και βόρεια Ελλάδα» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Η επιβάρυνση του ιικού φορτίου οδήγησε στη ματαίωση των παρελάσεων στη Θεσσαλία αλλά και στις περισσότερες περιφέρειες της βορείου Ελλάδος.