Στο Ισραήλ, μόνο οι πολίτες που θα έχουν λάβει την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 θα μπορούν να έχουν green pass που θα τους επιτρέπει την είσοδο σε εστιατόρια, γυμναστήρια και άλλους εσωτερικούς χώρους.

Το Ισραήλ ξεκίνησε νωρίς την εκστρατεία εμβολιασμού των πολιτών με το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech , αρχίζοντας από τις ευάλωτες ομάδες και, από το τέλος του Αυγούστου, χορηγώντας το εμβόλιο σε όλους τους πολίτες άνω των 12 ετών.

Η εξέλιξη του εμβολιασμού στο Ισραήλ παρακολουθείται στενά από τις άλλες χώρες.

Το νέο πιστοποιητικό εμβολιασμού θα εκδίδεται πλέον για όσους έχουν κάνει τρεις δόσεις του εμβολίου ή έχουν αναρρώσει πρόσφατα από την Covid, αντικαθιστώντας το προηγούμενο σύστημα των δύο δόσεων.

Από την τρίτη, οι καταστηματάρχες ή οι οργανωτές εκδηλώσεων θα πρέπει να σκανάρουν τον ψηφιακό κωδικό για να επιτρέπουν την είσοδο. Προβλέπονται ορισμένες εξαιρέσεις, όπως για τα μουσεία και τις βιβλιοθήκες.

Περί το 37% του πληθυσμού των 9,4 εκατομμυρίων Ισραηλινών έχει λάβει αναμνηστική τρίτη δόση του εμβολίου.

Τις τελευταίες ημέρες μειώνεται ο αριθμός των νοσηλευομένων, όπως και ο αριθμός των ημερήσιων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, που έπεσαν κάτω από τις 4.000, αφού έφθασαν τις 10.000 τον περασμένο μήνα.