Θύμα ακραίας αντιεμβολιαστικής προπαγάνδας ήταν η 54χρονη η οποία πέθανε στον Ευαγγελισμό μετά από μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, παραμένοντας και αυτή αλλά και ο σύζυγός της μέχρι τελευταία στιγμή αρνήτρια τόσο του εμβολίου όσο και της πανδημίας.

Ο σύζυγός της με αναρτήσεις στο Facebook εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατο της γυναίκας του η οποία σημειωτέον είχε αρνηθεί κατά την διάρκεια της νοσηλείας της ακόμη και την διασωλήνωσή της όταν η κατάστασή της κρίθηκε κρίσιμη από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Ο ίδιος λέει ότι η γυναίκα του είχε ταλαιπωρηθεί πολύ στην ζωή της, ωστόσο «πάλεψε σαν θεριό». Όπως λέει στην ανάρτησή του «αυτός ο άγγελος, ο δικός μου άγγελος, το κορίτσι μου, πέταξε από την αγκαλιά μου για τους ουρανούς». Την ίδια ώρα ωστόσο ο σύζυγος της άτυχης 54χρονης δέχεται εκτός από τα συλλυπητήρια οικείων του και σφοδρή επίθεση από πολλούς χρήστες του Facebook οι οποίοι τον εγκαλούν καθώς μέχρι και την τελευταία στιγμή παρέμεναν αρνητές της πανδημίας αρνούμενοι ιατρική βοήθεια.

Η ανάρτησή του:

covid1
Χρήστες του Facebook του λένε πως ο ίδιος με τις αναρτήσεις του όλο το προηγούμενο διάστημα καλούσε τον κόσμο σε άρνηση της πανδημίας παραθέτοντας ουκ ολίγες φορές συνδέσμους αρνητών και ανθρώπων οι οποίοι με ψευδή επιχειρήματα έπειθαν πολίτες να μην κάνουν το εμβόλιο ακόμα και να αρνούνται την ιατρική βοήθεια, όπως και δυστυχώς έγινε και στην περίπτωση της 54χρονης στον Ευαγγελισμό.

Δείτε τα σχόλια στην ανάρτησή του:

covid2_2
covid3_2
covid45
covid5_2

Το χρονικό της υπόθεσης: Η γυναίκα είχε αρνηθεί την διασωλήνωση

Επεισοδιακή ήταν η νοσηλεία γυναίκας στον Ευαγγελισμό η οποία πέθανε χάνοντας τελικά την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό και παραμένοντας μέχρι την τελευταία στιγμή αρνήτρια τόσο του εμβολιασμού όσο και της πανδημίας.

Η 54χρονη γυναίκα η οποία ήταν ανεμβολίαστη, νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό με κορωνοϊό και είδε τους γιατρούς να συστήνουν την διασωλήνωσή της καθώς η υγεία της επιδεινώθηκε εξαιτίας και των υποκειμένων νοσημάτων που την ταλαιπωρούσαν.

Η διασωλήνωση θεωρείται μονόδρομος όταν ο κορεσμός του οξυγόνου στο αίμα πέφτει κάτω από 80%-75% και ανάλογα με τη συνολική εικόνα και τα προβλήματα κάθε οργανισμού. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες το οξυγόνο της έπεσε τόσο χαμηλά που η διασωλήνωση κρίθηκε αναγκαία.

Παρά την σοβαρότητα της κατάστασής της η ίδια αρνήθηκε την διασωλήνωση ζητώντας μάλιστα από δικηγόρο να την εκπροσωπήσει και να μην επιτρέψει το ιατρικό προσωπικό να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Η ίδια μάλιστα με αναρτήσεις της στα social media καλούσε σε βοήθεια προκειμένου να αποφύγει την διασωλήνωση.

Δείτε την ανάρτησή της:

covid6
covid8

Η συνέχεια ήταν επίσης επεισοδιακή αφού η κατάσταση της υγείας της ήταν κρίσιμη και το νοσοκομείο ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση. Τελικώς αποφασίστηκε και προχώρησε η διασωλήνωση, ωστόσο η 54χρονη δεν τα κατάφερε χάνοντας την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Πότε αποφασίζεται η διασωλήνωση ενός ασθενούς

Σε ερώτηση του protothema.gr σχετικά με το πότε κρίνεται απαραίτητη η διασωλήνωση ενός ασθενής απάντησε από πλευράς του διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» κ. Δημήτρης Πιστόλας.

Όπως λέει ο ίδιος «στις περιπτώσεις που οι γιατροί κρίνουν αναγκαία την ιατρική πράξη της διασωλήνωσης, έχει διαπιστωθεί υποξυγοναιμία, δηλαδή πολύ χαμηλό επίπεδο οξυγόνου στον οργανισμό, ή σοβαρές ηλεκτρολυτικές διαταραχές. Και στις δυο περιπτώσεις, διαταράσσεται και το επίπεδο συνείδησης του ασθενή».

Λέει δε πως αυτός είναι και ο λόγος που κρίνεται πως ο ασθενής σε αυτή την κατάσταση δεν είναι σε θέση να αποφασίζει για τη θεραπεία του. Όπως λέει ο κ. Πιστόλας στο protothema.gr «γι΄ αυτό ζητείται η σύμφωνη γνώμη του οικείου του, και σε περίπτωση διαφωνίας και αυτού με τους ιατρούς, ζητείται η άδεια από τις εισαγγελικές αρχές ώστε να πραγματοποιηθεί η αναγκαία ιατρική πράξη».

Η ανάρτηση της 54χρονης από όταν βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό στις 13 Αυγούστου

Στις 13 Αυγούστου η ίδια γυναίκα είχε δημοσιεύσει στα social media πως είναι θετική στον κορωνοϊό. Εξηγούσε τι της συνέστησαν οι γιατροί και εξέφρασε την αγανάκτησή της για τις δυσκολίες που περνάει καθώς όπως γίνεται αντιληπτό αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και ένα κατοικίδιό της.

«Διπλό χτύπημα για εμάς σήμερα. 1ον είμαι θετική και με την βούλα. Όχι ότι θα πεθάνουμε κιόλας αλλά ταλαιπωρία, γραφειοκρατία, ελαφρύ φαγητό και καραντίνα (το σεξ κομμένο).

2ο και πολύ πιο βαρύ και σημαντικό για μένα, το Ρεξακι δεν την παλεύει άλλο. Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει γίνει αγγελούδι. Περνάμε τις τελευταίες μας στιγμές και δεν μπορώ να του δώσω το 100% όπως του αξίζει. Αχ βρε αγόρι μου, ας ζούσες εσύ κι εγώ περνάω 10 κοβιντ. Βάρυναν τα ματάκια σου ψυχή μου. Π@@ζωή. Τέλος».

covid7