Για την πορεία της μετάλλαξης Δέλτα αλλά και για την εφιαλτική πρόβλεψη του ECDC σχετικά με τον πενταπλασιασμό των κρουσμάτων μέχρι την 1η Αυγούστου μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως ακόμα και στις χώρες που υπάρχουν λίγα κρούσματα, αυτά θα αυξηθούν. «Ο ιός πάντα μας εκπλήσει. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ολλάνδίας που είχαν λίγα κρούσματα και τώρα έχουν χιλιάδες», σημείωσε με νόημα.

Αναφορικά με την κατάσταση στη χώρα μας εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος λέγοντας ότι δεν φτάσουμε σε πολύ μεγάλο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων. Ωστόσο απαντώντας σε ερώτημα για το σενάριο που κάνει λόγο για 10.000 – 15.000 ημερήσια κρούσματα επεσήμανε ότι για την ώρα κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο. Ακόμη συμπλήρωσε πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη το βασικό στοιχείο εν μέσω αυτής της κατάστασης είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων. Μάλιστα όπως υπογράμμισε «το 90% στα νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστο. Ακόμα κι αν ένας εμβολιασμένος εισαχθεί στο νοσοκομείο θα έχει καλύτερη πορεία».

Τέλος, υποστήριξε πως «το συγκεκριμένο κύμα χαρακτηρίζεται ηπιότερο σε σχέση με αυτά που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής. Λογικά θα είναι λιγότερη η πίεση στο σύστημα υγείας».

Ειδήσεις σήμερα:

ECDC: Προβλέπει πενταπλάσια κρούσματα μέχρι την 1η Αυγούστου

Εμβολιασμένοι και μη: Ποιος μπαίνει, ποιος μένει εκτός σε εστίαση, διασκέδαση, θεάματα, τυχερά παιχνίδια

Καπραβέλος: Οι εμβολιασμένοι νοσούν ήπια, δε νοσηλεύονται – Χωρίς ανοσία καταστραφήκαμε