Καθώς η ύφεση της πανδημίας συνεχίζεται δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο εμβολιασμός είναι η ασπίδα για την προστασία της δημόσια υγείας, συνέχισε και έστειλε μήνυμα προς τους δύσπιστους πολίτες.

«Να πείσουμε όσους είναι δύσπιστοι ή διστάζουν, να εμβολιαστούν», είπε.

«Τα στοιχεία καταδεικνύουν και οι επιστήμονες προειδοποιούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Μπορεί ταυτόχρονα να λειτουργούν σαν αναμεταδότες του ιού γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ευρύτερο κίνδυνο για την κοινότητα. Όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο τόσο λιγότερο χώρο αφήνουμε στις νέες μεταλλάξεις να εξαπλωθούν και να προσβάλουν τους ανεμβολίαστους. Ο εμβολιασμός είναι η ασπίδα για την προστασία της δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα είναι το εισιτήριο επανόδου στην κανονικότητα», τόνισε η κυρία Πελώνη.

«Είναι στενάχωρο να βλέπουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία και θανάτους από ανεμβολίαστους», συνέχισε κάνοντας αναφορά στα λόγια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Πλήρως εμβολιασμένο είναι το 44% του ενήλικου πληθυσμού», είπε η Αριστοτελία Πελώνη.