O Όμιλος ΥΓΕΙΑ, με ευθύνη για τη ζωή, συνεχίζει με συνέπεια το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Ταξιδεύουμε για την Υγεία», προσφέροντας δωρεάν ιατρικές και διαγνωστικές υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της Σίφνου το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019.

Συνολικά στην Σίφνο, διενεργήθηκαν περισσότερες από 2.330 εξετάσεις σε περίπου 630 κατοίκους από την ομάδα των εθελοντών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ. Η ομάδα αποτελείτο από 28 ιατρούς 17 ειδικοτήτων καθώς και 35 εθελοντές από το νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του Ομίλου ΥΓΕΙΑ. Οι ειδικότητες των ιατρών που συμμετείχαν ήταν: αγγειοχειρουργοί, αναισθησιολόγοι, ακτινολόγοι, γυναικολόγοι, δερματολόγοι, καρδιολόγοι, νευρολόγοι, ορθοπεδικοί, ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, παθολόγοι, παιδίατροι, πνευμονολόγοι, χειρουργοί & χειρουργοί μαστού, πλαστικοί χειρουργοί και ωτορινολαρυγγολόγοι. Οι διαγνωστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν, περιλάμβαναν αιματολογικούς ελέγχους, pap-test, υπερηχογραφήματα σώματος και αγγείων, καρδιογραφήματα, triplex καρδιάς, σπιρομετρήσεις, οφθαλμολογικούς ελέγχους και βιοψίες.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κ. Ανδρέας Καρταπάνης τόνισε πως «Με μεγάλη μας χαρά ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Δημάρχου, να προσφέρουμε δωρεάν ιατρικές & διαγνωστικές υπηρεσίες στους κατοίκους της Σίφνου, που μολονότι δεν χαρακτηρίζεται γεωγραφικά ως απομακρυσμένο νησί, δυστυχώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη για υπηρεσίες υγείας. Δέσμευση του Ομίλου, αποτελεί η συνεισφορά του στην προαγωγή και προάσπιση της υγείας στην χώρα, ως εκ τούτου με συνέπεια και συνέχεια συνεχίζουμε την 11η εκστρατεία μας, προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας. Θεμέλιο της κάθε εκστρατείας του «Ταξιδεύουμε για την Υγεία», είναι η ανιδιοτελής προσφορά όλων των εθελοντών του Ομίλου, που με αναπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης, δίνουν κάθε φορά τον καλύτερο εαυτό τους και τους ευχαριστώ θερμά.»

Ο Δήμαρχος της Σίφνου, Ανδρέας Μπαμπούνης ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές του Ομίλου ΥΓΕΙΑ που παρευρέθηκαν στην περιοχή, και σημείωσε ότι «η συγκεκριμένη δράση είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, η εθελοντική ομάδα του Ομίλου είχε μετατρέψει τον χώρο του νέου δημοτικού σχολείου σε ένα μικρό νοσοκομείο, όπου οι κάτοικοι της Σίφνου είχαν την δυνατότητα να λάβουν δωρεάν ιατρικές και διαγνωστικές υπηρεσίες υγείας. Ευχαριστούμε από καρδιάς, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Ανδρέα Καρταπάνη που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση μας».

Το πρόγραμμα «Ταξιδεύουμε για την Υγεία» σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων μικρών νησιών και ορεινών κοινοτήτων που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Στηρίζεται στην εθελοντική δράση των εργαζομένων του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, οι οποίοι με εφόδιο τις κορυφαίες ιατρικές υπηρεσίες και τον τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής που διαθέτουν τα νοσοκομεία του Ομίλου, ταξιδεύουν και προσφέρουν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρική μέριμνα και ανθρώπινη φροντίδα. Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 11 εθελοντικές εκστρατείες, ενώ έχουν εξεταστεί πάνω από 11.165 κάτοικοι της χώρας μας και έχουν διενεργηθεί πάνω από 43.143 ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις.