Να προχωρήσει ο εμβολιασμός των εφήβων ηλικίας 15-17 ετών συστήνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.  Με δεδομένο ότι οι έως τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, αλλά και το γεγονός  ότι η «μετάλλαξη Δέλτα» χτυπά ιδιαίτερα τους νεότερους και τους μη εμβολιασμένους η επιτροπή δίνει το πράσινο φως για να δοθεί η δυνατότητα εμβολιασμού και στους εφήβους. Η απόφαση για την επισημοποίηση της σύστασης αναμένεται να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής και κατόπιν αναμένεται να ανοίξει και στην πλατφόρμα η δυνατότητα για ραντεβού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες θα χρησιμοποιηθούν mRΝΑ εμβόλια – δηλαδή Pfizer/BioNTech και Moderna – καθώς για αυτά έχουν γίνει εκτεταμένες  μελέτες στις ΗΠΑ για τις ηλικίες από 12 ως 17 ετών.

Σε καμία περίπτωση ο εμβολιασμός των εφήβων δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Παράλληλα, η Επιτροπή προσανατολίζεται να συστήσει  και τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12  ετών με υποκείμενα νοσήματα. Σημειώνεται ότι ήδη εμβολιάζονται οι έφηβοι άνω των 16 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

Την ίδια ώρα σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα στην προσπάθεια να πειστούν οι νέοι 18-25 ετών να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 έφερε το κίνητρο της χορήγησης €150 μέσω του λεγόμενου «freedom pass» για κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Το τελευταίο 24ωρο οι Ελληνίδες και οι Έλληνες 18-25 έκλεισαν 18.000 ραντεβού για να εμβολιαστούν κατά της Covid, ενώ ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κλειστεί 8-9.000 ραντεβού. Με απλά λόγια, μετά την ανακοίνωση της επιδότησης των νέων που θα επιλέξουν να εμβολιαστούν με το κουπόνι των €150, οι συμμετοχές στο εμβολιαστικό πρόγραμμα υπερδιπλασιάστηκαν.

Ειδήσεις σήμερα 

«Διευκολύνσεις» για εμβολιασμένους: Αμιγείς και μεικτοί χώροι στη διασκέδαση από 15 Ιουλίου

Κορωνοϊός: Ποιοι απειλούνται περισσότερο από το στέλεχος Δέλτα και πώς προστατεύουν τα εμβόλια

Μετάλλαξη Δέλτα: Μπορεί να μεταδοθεί σε 10-15 δευτερόλεπτα σε ένα mall, χωρίς επαφή ούτε συνωστισμό, λένε ειδικοί