Η πανδημία του κορωνοϊού που έπληξε την ανθρωπότητα ανέδειξε τη σημασία της σωστής υγιεινής ειδικά σε χώρους όπως το νοσοκομειακό περιβάλλον αλλά και της καθαριότητας/απολύμανσης του αέρα σε κάθε χώρο. Συστήματα καθαρισμού αέρα υπάρχουν πολλά, άλλοτε αποτελεσματικά και άλλοτε όχι.

Σημασία λοιπόν, έχει να μπορεί ένας επαγγελματίας Υγείας ή ένας επιχειρηματίας να μπορεί να αποφασίσει ποιο είναι το καλύτερο σύστημα έναντι του ιού SARS-CoV-2, που προκαλεί τη λοίμωξη COVID-19, αλλά και όλων των παθογόνων μικροοργανισμού που απειλούν την υγεία μας.

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι, είναι δύσκολο να εξουδετερώσουμε έναν αερομεταφερόμενο παθογόνο οργανισμό όταν έχει καταφέρει να τρυπώσει στο ανθρώπινο σώμα δια της αναπνευστικής οδού, όπως συμβαίνει με τον κορωνοϊό. Γι’ αυτό η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη!

Σήμερα υπάρχουν εξελιγμένα συστήματα καθαρισμού και απολύμανσης του αέρα που μπορούν να εξαλείψουν αποτελεσματικά τη διασπορά αερομεταφερόμενων παθογόνων. Μάλιστα, τα συστήματα αυτά έχουν δοκιμαστεί υπό αυστηρές συνθήκες σε νοσοκομειακά περιβάλλοντα με βαρύ ιικό φορτίο και έχουν λάβει τις αναγκαίες πιστοποιήσεις/εγκρίσεις από φορείς, όπως ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, ενώ φέρουν και τη σήμανση CE για τη νόμιμη κυκλοφορία τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μία αποδεδειγμένα αποτελεσματική τεχνολογία για την εξουδετέρωση των παθογόνων είναι η UVGI φωτολυτική τεχνολογία, ενώ ακόμα και τα πιο σύγχρονα συστήματα κλιματισμού του αέρα, που βασίζονται στην τεχνολογία των φίλτρων HEPA απλώς φιλτράρουν τον αέρα, χωρίς να εξουδετερώνουν τους επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία παθογόνους οργανισμούς.

Η Aerobiotix, Inc., παγκόσμιος ηγέτης στην απολύμανση και τον καθαρισμό του αέρα, έχει εστιάσει σε εξελιγμένα συστήματα καθαρισμού βασισμένα στην UVGI φωτολυτική τεχνολογία. Μάλιστα τα συστήματα της είναι ελεγμένα από το Ινστιτούτο Battelle των ΗΠΑ, το οποίο διαπίστωσε την αποτελεσματικότητα της φωτολυτικής τεχνολογίας έναντι του SARS-CoV-2 με 100% εξάλειψη του ιού με το πρώτο πέρασμα και δημοσίευσε τα αποτελέσματα του στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Infection Control and Hospital Epidemiology Journal. Επιπροσθέτως, άλλες μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί και δημοσιευθεί τα τελευταία οκτώ χρόνια, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα συστήματα καθαρισμού του αέρα της Aerobiotix, Inc., μειώνουν τις λοιμώξεις έως και 100%, ενώ εξουδετερώνουν τους ιούς κατά 100%, τα βακτήρια κατά 99,97% και τους σπόρους κατά 99,91% με το πρώτο πέρασμα.

Η εταιρεία διαθέτει στη γκάμα των προϊόντων της δύο συστήματα καθαρισμού του αέρα:

  • Το σύστημα ILLUVIA®, που χρησιμοποιείται σε χώρους χειρουργείων, Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Μονάδες Τεχνητού Νεφρού και Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλους χώρους δημοσίου ενδιαφέροντος, όπως αίθουσες συναντήσεων, δικαστήρια, αμφιθέατρα και βιβλιοθήκες πανεπιστημίων, αποδυτήρια και γυμναστήρια, και όχι μόνο.
  • Το σύστημα GermZone, που λειτουργεί με την ίδια φωτολυτική τεχνολογία, χρησιμοποιείται σε ιατρεία, γραφεία εταιρειών, γυμναστήρια, σχολικές αίθουσες, αίθουσες συσκέψεων, γραφεία στελεχών και εργαζομένων, δωμάτια και χώρους ξενοδοχείων, γυμναστήρια και γενικά κάθε χώρο που χρειάζεται καθαρό αέρα.

Με τα δύο αυτά συστήματα αυτά επιτυγχάνεται η βέλτιστη ποιότητα του αέρα σε κλειστούς χώρους, όπου έχει αναγνωριστεί και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και πολλαπλές κλινικές μελέτες, ότι συντελείται η συντριπτική πλειοψηφία των μεταδόσεων.

Στόχος της Aerobiotix, Inc. είναι η δημιουργία των βέλτιστων συνθηκών ως προς την ποιότητα του αέρα σε όλους τους χώρους, γιατί είμαστε ότι εισπνέουμε!

Τα μακροπρόθεσμα οφέλη της χρήσης των μηχανημάτων της Aerobiotix συνοψίζονται σε:

• Παροχή ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για ασθενείς, εργαζόμενους, επισκέπτες, πελάτες, οικογένειες και όλους τους ανθρώπους
• Ιδανικά συστήματα για χώρους με υψηλή επισκεψιμότητα και κινητικότητα όπως χώρους γραφείων, αναμονής, μουσεία, γυμναστήρια και καταστήματα.
• Προστασία με υψηλής ποιότητας αέρα σήμερα αλλά και για πάντα, έναντι ιώσεων και παθογόνων

Γνωρίστε τα συστήματα απολύμανσης και καθαρισμού του αέρα της Aerobiotix, Inc. μέσω του αποκλειστικού αντιπροσώπου της για την Ελλάδα και την Κύπρο, Venamedical (info.gr@venamedical.eu).