Την επομένη εβδομάδα θα εξειδικευτούν οι διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους πολίτες, τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Όπως είπε χαρακτηριστικά, το μήνυμα είναι εμβολιασμός και όχι περιορισμός.

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε πως η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή καθώς οι εμβολιασμένοι με μια τουλάχιστον δόση ανέρχονται στο 54% και οι επόμενοι δύο μήνες είναι πολύ κρίσιμοι για την επίτευξη ανοσίας στην κοινότητα.

Όπως δήλωσε ο κ. Σκέρτσος το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους εμβολιασμένους πολίτες είναι πως η ζωή τους θα γίνει ξανά κανονική.

Έφερε ως παράδειγμα δραστηριότητες υψηλής συνάθροισης λέγοντας ότι οι επιχειρηματίες θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα μόνο με εμβολιασμένους ή με όσους έχουν νοσήσει.

Αντίθετα όποιος επιχειρηματίας επιλεγεί να ανοίξει τις πόρτες του σε πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να τηρεί πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτοκολλά με χρήση μάσκας, περιορισμούς στη χωρητικότητα και αποστάσεις.

Στο ερώτημα εάν θα υπάρξει κάποιου είδους λοταρία ως κίνητρο για εμβολιασμό, απάντησε αρνητικά.

Για τους εμβολιασμούς εφήβων κάτω των 18 ετών, εκτίμησε ότι η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει εντός του καλοκαιριού αφού προηγηθεί η σχετική απόφαση της επιτροπής εμβολιασμών.

Ειδήσεις σήμερα 

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο ελεύθερα τον χειμώνα – Ανακοινώσεις τη Δευτέρα

Τρομάζει η ταχύτητα της μετάλλαξης Δ – «Απειλή» για τη νέα σχολική χρονιά

Κικίλιας: «Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας»