Μίνα Αγγελίνη

Από σήμερα οι Ισραηλινοί πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν σε υπαίθριους χώρους χωρίς να φορούν μάσκες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ. Επιπλέον, ξεκινά η επαναλειτουργία των γυμνασίων.

Η χώρα του Μπένζαμιν Νετανιάχου ηγείται παγκοσμίως στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της νόσου Covid- 19, καθώς όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», έχει ήδη καταφέρει να εμβολιάσει πλήρως -και με τις δύο δόσεις- το 54% του πληθυσμού της που απαριθμεί 9,3 εκατομμύρια πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι Ισραηλινοί πολίτες έχουν εμβολιαστεί με το ενέσιμο σκεύασμα του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer και της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech.

Ωστόσο, παρά την άρση της απαγόρευσης της χρήσης μάσκας σε υπαίθριους χώρους, οι Ισραηλινοί πολίτες θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν καλυμμένο το πρόσωπό τους σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι, στο Ισραήλ, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα λύκεια ήταν ήδη ανοιχτά, ωστόσο, σήμερα δόθηκε το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των γυμνασίων.

Χθες, το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 142 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τις 836.882.

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι άλλων δεκαέξι ασθενών με την νόσο COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 6.331.