Στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης και στο άνοιγμα, κατά προτεραιότητα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Συζητήσαμε με την επιτροπή την Παρασκευή, παρουσιάσαμε την πρότασή μας και ιδανικά την επόμενη εβδομάδα να δούμε ενδεχόμενο άνοιγμα σε Γυμνάσια και Λύκεια» δήλωσε η Νίκη Κεραμέως το πρωί της Δευτέρας μιλώντας στο MEGΑ. Προσπαθούμε – όπως είπε – να ανοίξουν άμεσα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς οι συγκεκριμένοι μαθητές έχουν χάσει περισσότερα μαθήματα σε σχέση με τους αντίστοιχους της πρωτοβάθμιας.

Το άνοιγμα, είπε η κυρία Κεραμέως στο MEGA, θα εξαρτηθεί από το self testing με τεστ μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι. «Αν το τεστ είναι θετικό θα προβλέπεται ένα επιβεβαιωτικό τεστ» συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.

Η υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν μαθήματα την περίοδο του Πάσχα, ενώ σημείωσε πως υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους εντός του Ιουνίου. «Θέλουμε να επιμηκύνουμε όσο το δυνατόν τη δια ζώσης εκπαίδευσης» υπογράμμισε.

Ερωτηθείσα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις η Νίκη Κεραμέως απάντησε ότι αφενός θα διεξαχθούν κανονικά όπως έχουν προγραμματιστεί και αφετέρου δεν θα υπάρξει νέα μείωση της εξεταστέας ύλης.

Η κ. Κεραμέως ρωτήθηκε και για το θέμα των προαγωγικών εξετάσεων σε γυμνάσια και λύκεια. «Δεν θα διστάσουμε να προσαρμόσουμε οποιαδήποτε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας χρειαστεί. Θα εξετάσουμε όλα τα δεδομένα. Είναι ένα από τα σενάρια που υπάρχουν να μην γίνουν και πάλι οι προαγωγικές όπως και πέρυσι», είπε.

Ειδήσεις σήμερα 

Σκληρός Απρίλης για ΜΕΘ και νοσοκομεία – Εφιαλτικό σενάριο για 1.000 διασωληνωμένους

Self test: Υποχρεωτικά και για μαθητές, εργαζόμενους – Οι 30 εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές