Στη σύναψη συμφωνίας με την Johnson & Johnson για την παραγωγή του εμβολίου της κατά της νόσου COVID-19 προχώρησε η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία MSD.

Η εν λόγω εταιρία έχει λάβει χρηματοδότηση από την Αρχή Προηγμένης Έρευνας και Ανάπτυξης στη Βιοϊατρική (BARDA) του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας των ΗΠΑ (HHS) για την επέκταση της παραγωγής της σε εμβόλια και φάρμακα κατά της COVID-19. Ειδικότερα θα χρηματοδοτηθεί με έως 268,8 εκατομμύρια δολάρια για την προσαρμογή και διάθεση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων παραγωγής στην παραγωγή εμβολίων και φαρμάκων κατά του SARS-CoV-2.

Η χρηματοδότηση αυτή προστίθεται στη διαρκή επένδυση της MSD στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής εμβολίων της, ως μέρος των προγραμματισμένων επενδύσεων κεφαλαίου από το 2020 μέχρι το τέλος του 2024, που ξεπερνά τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας με την BARDA, η MSD θα προχωρήσει σε προσαρμογή και διάθεση ορισμένων από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις παραγωγής της, προκειμένου να επιταχυνθεί η παραγωγή εμβολίων και φαρμάκων κατά της COVID-19.

Στο πλαίσιο αυτό, η MSD σύναψε συμφωνίες με την Janssen Pharmaceuticals, θυγατρικής της Johnson & Johnson, για την υποστήριξη της παραγωγής και διάθεσης του εμβολίου της κατά του SARS-CoV-2. Η MSD θα χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις της στις Ηνωμένες Πολιτείες για την παραγωγή της δραστικής ουσίας, την παρασκευή και πλήρωση των φιαλιδίων του εμβολίου της Johnson & Johnson.

«Παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας να συμβάλλουμε στην παγκόσμια προσπάθεια απόκρισης στην πανδημία, στο πλαίσιο των εξαιρετικών προσπαθειών που καταβάλλει το σύνολο της ιατρικής και επιστημονικής κοινότητας. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση της BARDA θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας έτσι ώστε να αυξήσουμε την ικανότητα παραγωγής μας προκειμένου να πετύχουμε την έγκαιρη παράδοση των τόσο απαραίτητων φαρμάκων και εμβολίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Μάικ Νάλλυ, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ανθρώπινης Υγείας στη MSD.

Ειδήσεις σήμερα:

Καθηγητής Μικροβιολογίας (ΘΕΜΑ 104,6): Λύση ανάγκης τα μέτρα, αλλά δεν θα κάνουν πολλά πράγματα

Sputnik V: Ο EMA ξεκίνησε την αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου

Κορωνοϊός: Για τις πιο δύσκολες μέρες της πανδημίας ετοιμάζεται το ΕΣΥ μετά τα 2.700 κρούσματα