Την ημέρα που συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την επιβεβαίωση των πρώτων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στο Μεξικό, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Κυριακή άλλους 458 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 185.715 νεκρούς, και 2.810 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να ανέρχεται σε 2.086.938.

Ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας στον πλανήτη σε απόλυτα μεγέθη ενδέχεται να είναι υποτιμημένος: στελέχη του υπουργείου Υγείας αναγνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί τόσο των θανάτων όσο και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ πιο υψηλοί από ό,τι καταγράφεται επίσημα.

το μεταξύ ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες Γκατέλ, στον οποίο ανατέθηκε από την εκδήλωσή της ο συντονισμός των προσπαθειών αντιμετώπισης της πανδημίας, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο τις τελευταίες ημέρες με την COVID-19.

Ο κ. Λόπες Γκατέλ βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και αναρρώνει με ικανοποιητικό τρόπο, σημείωσε ο Ρούι Λόπες, επικεφαλής του εθνικού κέντρου προγραμμάτων πρόληψης και ελέγχου ασθενειών (CENAPRECE) κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.