Προσχηματική θεωρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) την κίνηση του διοικητή του νοσοκομείου Γενικό Κρατικό Νίκαιας, κ. Ευθυμίου Γεωργόπουλου να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την παράταση της σύμβασης του κυλικείου έως το 2034 και με όρους επιβαρυντικούς για το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σημειωτέον ότι ο κ. Γεωργόπουλος είναι ταυτόχρονα και διοικητής του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» ο οποίος τοποθετήθηκε στο νοσοκομείο Νίκαιας μετά την αποκάλυψη των πλαστών τίτλων του πρώην επικεφαλής του Νίκαιας, κ. Δημήτρη Μπούτου, με μια υπουργική απόφαση που αμφισβητήθηκε καθώς ένας διοικητής σε δυο νοσοκομεία, μη διασυνδεόμενα, και μάλιστα σε διαφορετικές Υγειονομικές Περιφέρειες, δεν έχει προηγούμενο στο ΕΣΥ.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, «η σύμβαση απάλλαξε τον μισθωτή, του κυλικείου από τις βεβαιωμένες οφειλές προς το Νοσοκομείο ύψους 350.000 ευρώ και μείωσε το μίσθωμα κατά 3.000 ευρώ».

Και συνεχίζει η Ομοσπονδία στηλιτεύοντας τις κινήσεις του κ. Γεωργόπουλου ότι «αντί να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες επιστροφής των βεβαιωμένων οφειλών του κυλικείου από τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου (350.000 ευρώ) και να κηρυχθεί έκπτωτος ο κυλικειάρχης επειδή δεν τηρεί τις συμβατικές υποχρεώσεις, καταθέτει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για να ρίξει στάχτη στα μάτια».

Σκληρή κριτική επιφυλάσσει και για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Νίκαιας τα οποία διόρισε ο κ. Πολάκης και τα οποία συμφώνησαν στη σκανδαλώδης παράταση της μίσθωσης του κυλικείου μέχρι το 2034 παραμένουν στη θέση τους. Γιατί δεν τους διώχνουν κακήν κακώς;» θέτει το ερώτημα.

Καταλήγοντας η Ομοσπονδία θεωρεί πως «η υπόθεση του κυλικείου και των ευθυνών αυτών που την υπέγραψαν παραπέμπεται στις καλένδες» ενώ, αναφερόμενη στην εξέλιξη της υπόθεσης του πρώην Διοικητή με τα πλαστά πτυχία, επισημαίνει πως “εκείνος απολαμβάνει ασυλία εν αντιθέσει με τις καθαρίστριες που διώκονται ποινικά και καταλήγουν στη φυλακή”.