Συνάντηση με αντικείμενο τη διαχείριση της αυξημένης πίεσης που δέχονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία της Αττικής, συγκάλεσε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Υγείας, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Στη συνάντηση έγινε εκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης των ΜΕΘ στην Αττική και συζητήθηκε ο συντονισμός των ενεργειών στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι οι επόμενες 15 ημέρες είναι κρίσιμες και πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση λόγω των αυξημένων εισαγωγών στις κλινικές Covid των Νοσοκομείων της Αττικής.

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας συμφώνησαν με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας και κατέστησαν σαφή τη βούλησή τους να συμβάλλουν στην υλοποίησή του. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Στάθης, ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ροϊλός, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου, η Αντιπρόεδρος της ΕΕΕΘ Μαρία Θεοδωρακοπούλου και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΕΕΘ Αντώνιος Μαυρομμάτης και Αθανάσιος Πρεκατές.

Ειδήσεις σήμερα:

«Καμπανάκι» από Καπραβέλο: Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλάμε για χαλάρωση μέτρων

Εξαδάκτυλος: Ενδεχομένως από 1η Μαρτίου να ξανανοίξουν κάποιες δραστηριότητες