Στο MEGA εμβολιαστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, έφτασε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το εμβολιαστικό κέντρο βρίσκεται στο περίπτερο 13 και αναμένεται να λειτουργήσει σε πρώτη φάση την Δευτέρα, ενώ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα υπάρχουν συνολικά 108 γραμμές εμβολιασμού, ανά 15 λεπτά, θα γίνονται 432 εμβολιασμοί την ώρα, και πάνω από 6.000 εμβολιασμοί την ημέρα.

Σε μηναία βάση θα γίνονται -από το συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο- περίπου 157.000 τον μήνα, ενώ τις ιατρικές ανάγκες τις καλύψουν και στρατιωτικοί γιατροί.

Αύριο το βράδυ θα γίνει η προσομοίωση της διαδικασίας που προβλέπεται για τη λειτουργία του νέου εμβολιαστικού κέντρου.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς από Δευτέρα θα είναι ετοιμο να λειτουργήσει το hub της Θεσσαλονίκης το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στην χώρα με 108 εμβολιαστικες γραμμές και έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα που αφορούν το υγειονομικό προσωπικό, τα logistics, τα εμβόλια, έχουν ολοκληρωθεί τα κατασκευαστικα και τρέχουν καθημερινές προσομοιωσεις. Επισήμανε δε, ότι υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία με όλους του εμπλεκομεμους φορείς και υπηρεσίες , όπως το Υπουργείο Υγείας, την Πολιτική Προστασία και με την συνδρομή των υγειονομικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: grtimes.gr

xardalias__1_
xardalias__2_
xardalias__3_
xardalias__5_
xardalias__6_
xardalias__7_

Ειδήσεις σήμερα

Μήνυμα Μητσοτάκη για τα εμβόλια: Να πείσουμε τους καχύποπτους

Σε lockdown τύπου Αττικής η Αχαΐα και η Εύβοια: Όλα τα μέτρα που ισχύουν – Το ωράριο των καταστημάτων

Μικρή αύξηση του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα της Θεσσαλονίκης