Ύστερα από τη μεγάλη συζήτηση που άνοιξε γύρω από την αναγκαιότητα ή μη επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων, η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία ανά την χώρα, υποστήριξε ότι «είναι κλειστά το 0,3% των τμημάτων της χώρας και το 0,5% των σχολείων της χώρας λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι «όσα περισσότερα κρούσματα υπάρχουν στην κοινωνία, τόσο περισσότερο θα είναι τα κρούσματα και στα σχολεία» υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει προκύψει πως η λειτουργία των σχολείων δια ζώσης συντελεί στην εξάπλωση της πανδημίας.

Στην υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε προ ολίγων ημερών και επιτρέπει σε μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή συνοικούν με άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα να μην παρακολουθούν δια ζώσης τα μαθήματα, αλλά να μπορούν χωρίς να τους επιβάλλονται απουσίες, να τα παρακολουθούν μέσω τηλεκπαίδευσης, αναφέρθηκε, επίσης, σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 η Νίκη Κεραμέως.

Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας περί των ομάδων προστασίας στα Πανεπιστήμια και τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ, η κα. Κεραμέως υποστήριξε πως «αυτό το νομοσχέδιο είναι κοινής λογικής».

«Για την βάση εισαγωγής είναι κοινή λογική να μην εισάγεται κάποιος σε ΑΕΙ με βαθμό 1 με άριστα το 20, κοροϊδεύουμε και τον ίδιο ότι μπορεί να τελειώσει την σχολή και τους συμφοιτητές του που έχουν καταφέρει να εισαχθούν με μεγαλύτερους βαθμούς και κοροϊδεύουμε και τον Έλληνα φορολογούμενο που πληρώνει για φοιτητές που δεν πληρούν ακαδημαϊκές προϋποθέσεις. Τι κάνουμε; Αναβαθμίζουμε το επίπεδο σπουδών», διευκρίνησε αναφορικά με την θέσπιση της βάσης εισαγωγής σε κάθε Σχολή.

Ειδήσεις σήμερα

«Καμπανάκι» Θωμαΐδη για την Αττική: Πάνω από 100.000 φορείς δείχνουν τα λύματα 

Ανοίγουν δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα – Ξεκινά η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca