Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να φτάσουμε μέχρι και τα 2.000 κρούσματα κορωνοϊού τη μέρα, περί τα μέσα Μαρτίου, σύμφωνα με τα όσα είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Πρέπει να δράσουμε τώρα» προειδοποίησε ο κ. Σαρηγιάννης, προτείνοντας αυστηρή εφαρμογή της τηλεργασίας στο 50% στον ιδιωτικό τομέα, ενώ όσον αφορά τις μεταλλάξεις ανέφερε ότι «δεν είμαστε στο σημείο που θα μπορούσαμε να πούμε ότι αντιμετωπίζουμε την πανδημία από το μηδέν».

«Υπάρχει ήδη ένα κομμάτι ανοσίας, φυσικής λόγω της νόσησης και τεχνητής λόγω του εμβολίου», είπε και υπογράμμισε πως «το σημαντικό εν προκειμένω είναι ότι κανείς ασθενής με την μετάλλαξη δεν φαίνεται να νοσεί σοβαρά. Εχουμε να κάνουμε με τη διαχείριση του υγειονομικού κινδύνου και αυτός ακριβώς ο κίνδυνος σε αυτή τη φάση είναι μειωμένος».

«Η αλήθεια είναι ότι ακόμα ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει προβλέψιμα» ανέφερε ο καθηγητής συνυπολογίζοντας τον ρόλο που παίζει το γεγονός ότι στην χώρα έγιναν τις προηγούμενες μέρες κάποια ανοίγματα σε δραστηριότητες.

Ο καθηγητής τόνισε πως περιμένει να δει διαφορές στα στοιχεία της πορείας της πανδημίας με βάση το ότι πλέον έχουμε μεταλλαγμένα στελέχη με μεγαλύτερη διασπορά, από τα μέσα του Φεβρουαρίου κι έπειτα.