Το χρονοδιάγραμμα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για την ειδικότητα των παιδιάτρων, μιας από τις πιο κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες, ζητεί να αποσαφηνιστεί η Ομοσπονδία Ελευεθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Υγείας.

“Οι ιδιώτες Παιδίατροι έρχονται καθημερινά στα ιατρεία τους σε επαφή με χιλιάδες γονείς και παιδιά σε όλη την χώρα. Από την αρχή της πανδημίας φροντίσαμε κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία μας να εξυπηρετήσουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τους εμβολιασμούς των παιδιών της χώρας μας. Το πράξαμε λειτουργώντας συνειδητά, με ελάχιστα μέσα προστασίας και θρηνώντας μέχρι σήμερα τον θάνατο τεσσάρων συναδέλφων μας ιδιωτών Παιδιάτρων. Εξ άλλου πολλοί είναι οι συνάδελφοι ελευθεροεπαγγελματίες που έχουν νοσήσει και αρκετοί από αυτούς δεν έχουν αναρρώσει πλήρως από τις επιπλοκές που τους βασανίζουν. Θέλουμε επίσης να σας μεταφέρουμε την αγωνία όλων των συναδέλφων μας προκειμένου για την διασπορά της νόσου σε γονείς και παιδιά, στην περίπτωση που κάποιος από εμάς προσβληθεί από τον ιό” αναφέρουν στην επιστολή τους οι εκπρόσωποι των ελευθεροεπαγγελματιων παιδιάτρων της χώρας.

Μάλιστα, δηλώνουν έτοιμοι να βοηθήσουν στην οργάνωση και στον προγραμματισμό του εμβολιασμού των Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων. Στο πλαίσιο αυτό προτείνουν στο υπουργείο Υγείας τα εξής:

• Να δοθεί η δυνατότητα να εμβολιαστούν άμεσα και κατά προτεραιότητα όλοι οι Παιδίατροι που είναι άνω των 60 ετών, μέσω ΑΜΚΑ, ή έχουν κάποιο από τα υποκείμενα νοσήματα που εκθέτει σε κίνδυνο την ζωή τους.
• Όλοι οι άλλοι ιδιώτες Παιδίατροι να εμβολιαστούν στην συνέχεια.
• Να προγραμματιστεί, μαζί με τον εμβολιασμό των Παιδιάτρων, να εμβολιαστεί και το προσωπικό που λειτουργεί μαζί τους στα ιδιωτικά ιατρεία, είτε ως βοηθητικό παραϊτρικό είτε ως διοικητικό/γραμματειακό, με την ίδια προτεραιότητα.

• Να αναλάβουν τον εμβολιασμό όλων των Παιδιάτρων.

“Ενόψει του ανοίγματος των σχολείων και με δεδομένη την έναρξη της περιόδου υψηλής νοσηρότητας, θεωρώντας ότι το θέμα του εμβολιασμού όλων των υγειονομικών που εργάζονται στην ΠΦΥ και πιο συγκεκριμένα των Παιδιάτρων, όχι μόνον αυτών που εργάζονται σε δημόσιες δομές αλλά και όσων εργάζονται σε ιδιωτικές δομές ή στα ιατρεία τους, είναι υψίστης σημασίας για την συνέχιση παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα παιδιά, σας παρακαλούμε να μας κάνετε γνωστό πότε έχει προγραμματιστεί η έναρξη εμβολιασμού για τους ιδιώτες γιατρούς και συγκεκριμένα για τους ιδιώτες Παιδιάτρους, δεδομένου ότι δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα αυτό” καταλήγει η Ομοσπονδία Ελευεθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων.

Ειδήσεις σήμερα

Στα 928 τα νέα κρούσματα – 405 οι διασωληνωμένοι, 40 θάνατοι