«Να είμαστε συντηρητικοί στους πανηγυρισμούς μας για το εμβόλιο», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Νοσοκομείο Αττικόν, Στέλιος Λουκιδης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Όπως είπε, υπάρχει ο φόβος να μπούμε σε μια διαδικασία μεγάλου ενθουσιασμού και να ξεχάσουμε την πραγματικότητα.

Υπογράμμισε ότι θέλει προσοχή γιατί κάποιοι εμβολιάστηκαν χθες αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα νοσήσουν άλλοι. Μιλώντας για τη μεγάλη συζήτηση που έχει ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ανάμειξη φυσιολογικού ορού με το εμβόλιο που χορηγήθηκε στον πρωθυπουργό, ο κ. Λουκίδης ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μια τεχνική οδηγία, όπως έχει κάθε εμβόλιο.

Παρότι ο ίδιος θα κάνει το εμβόλιο, μίλησε και για τους εργαζόμενους στις Δομές Υγείας που είναι επιφυλακτικοί λέγοντας ότι και εκείνοι είναι κομμάτι της κοινωνίας που βλέπει κάπως σκεπτικά το εμβόλιο. Εξήγησε ότι βραχυπρόθεσμα δεν υπάρχουν επιπτώσεις στην υγεία των εθελοντών και πως και ο ίδιος έχει μελετήσει τις αντενδείξεις του εμβολίου. Τόνισε δε, ότι και πριν από δέκα χρόνια στη γρίπη του Η1Ν1 όσοι πάλι διέδιδαν ότι θα υπάρχουν διάφορες επιπλοκές και μυοπάθειες αλλά και νοσήματα, τους διέψευσε η πραγματικότητα.