*Γράφει η Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

O κορωνοϊός έχει πλήξει σοβαρά και την οικογένεια της Εκκλησίας, όπως αποδεικνύεται από τα αλλεπάλληλα κρούσματα Ιεραρχών με τελευταίο την περίπτωση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Χθες είχαμε καλά νέα από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», από όπου πήρε εξιτήριο ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος που νοσηλεύτηκε με κορωνοϊό , ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναμένεται να εξέλθει από το νοσοκομείο έως το τέλος της εβδομάδας, στην περίπτωση που τα νέα για την κατάσταση της υγεία του είναι συνεχώς καλά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν έχει πυρετό και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή από τους θεράποντες γιατρούς του. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, για 5η ημέρα, παραμένει σταθερή.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας σε μήνυμά του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το ιατρικό προσωπικό του «Ευαγγελισμού λέγοντας : «Δύο λέξεις από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της περασμένης Κυριακής καθορίζουν την ενδεδειγμένη στάση: «Μη φοβού, μόνον πίστευε». Σε όλη μας τη ζωή αναφερόμαστε στον Θεό των εκπλήξεων αλλά και στον Θεό των θαυμάτων. Η πορεία μας στην Αλβανία ξεκίνησε με την αναφώνηση «ο Θεός είναι μαζί μας» και την εν χορώ απάντηση «και εμείς μαζί του», που μας στήριξαν τη βεβαιότητα ότι «δεν θα μας αφήσει ο Θεός».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος θα συνεχίσει την αναγκαία θεραπευτική αγωγή για τις επόμενες ημέρες στο σπίτι του στην Αθήνα.

Στα μοναστήρια

«Θερίζει» ο ιός σε μοναστήρια κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, με το πιο κακό νέο να έρχεται από την Αλεξανδρούπολη, με τον θάνατο 47χρονης μοναχής την περασμένη Παρασκευή. Η διασπορά του ιού στη μονή όπου ζούσε η άτυχη μοναχή προκλήθηκε από το μάζεμα ελιάς. Όπως έγινε γνωστό, παρουσίασε αρχικά λίγο πυρετό και ξαφνικά η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και κατέληξε μέσα σε 12 ώρες!

Σύμφωνα με πληροφορίες μοναστήρια στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Βέροιας έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως επίσης και μοναστήρια στον Νομό Αχαΐας πέριξ των Καλαβρύτων, όπου μάλιστα κινήθηκε και ο κ. Αμβρόσιος, όπως ελέγχθη, σύμφωνα με πληροφορίες, για γυναικείο μοναστήρι της περιοχής. Θυμίζουμε ότι κρούσματα σημειώθηκαν και στο Αγιον Όρος.

Στο ΑΧΕΠΑ ο Μητροπολίτης Κατερίνης

Aπό την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ανακοινώθηκε χθες, ότι συνεχίζει να νοσηλεύεται για 4η ημέρα στο ΓΠΝΘ ΑΧΕΠΑ ο Μητροπολίτης Γεώργιος λόγω Covid-19.

Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερή και συνεχώς βελτιούμενη. Υποβάλλεται καθημερινά στις απαραίτητες ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις και λαμβάνει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Ειδήσεις σήμερα

Κρίσιμο το επόμενο 10ημερο για τον κορωνοϊο – Κατά 10% αυξήθηκαν οι εισαγωγές μέσα σε 48 ώρες! 

Θετικός στον κορωνοϊό ο Πλακιωτάκης – Σε καραντίνα στο σπίτι του