Ο Μπόρις Τζόνσον επέμεινε ότι αισθάνεται «καλύτερα από ποτέ» και ότι δεν θα σταματήσει να εργάζεται κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής του απομόνωσης, αφού ήρθε σε επαφή με έναν βουλευτή ο οποίος βγήκε θετικός στον κορωνοϊό .

Την Πέμπτη Βρετανός πρωθυπουργός είχε συνάντηση 35 λεπτών με ομάδα βουλευτών του Κόμματος των Συντηρητικών, συμπεριλαμβανομένου και του Λι Άντερσον, ο οποίος λίγο αργότερα διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19.

Το βράδυ της Κυριακής (15/11) ο Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι ήρθε σε επαφή με κρούσμα, ωστόσο σε ανάρτησή του στο Twitter εξήγησε πως δεν έχει κανένα σύμπτωμα και θα συνεχίσει να εργάζεται,  από το πρωθυπουργικό γραφείο στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, στο Λονδίνο.

«Σημερα ειδοποιήθηκα απο την επιτροπή του Εθνικού Συστηματος Υγείας οτι πρέπει να απομονωθώ, καθώς ήρθα σε επαφή με κάποιον που έδειξε θετικός στον COVID-19. Δεν έχω συμπτώματα, αλλά ακολουθώ τους κανόνες και θα δουλέψω από το Νο10 καθώς θα συνεχίζω να  ηγούμαι της προσπάθειας της κυβέρνησης κατά της πανδημίας», αναφέρει στην ανάρτηση του.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊο τον Μάρτιο, στο πρώτο κύμα της πανδημίας και αρρώστησε σοβαρά με αποτέλεσμα να περάσει τρεις νύχτες στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο «St Thomas» στο κεντρικό Λονδίνο. Μάλιστα οι γιατροί του είχαν χορηγήσει μεγάλες ποσότητες οξυγόνου.

Την Κυριακή το απόγευμα, ο Τζόνσον – ο οποίος δεν έχει συμπτώματα και επομένως δεν μπορεί να κάνει τεστ – πιστεύεται ότι έστειλε μηνύματα σε συναδέλφους βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος για να τους ενημερώσει ότι θα τηρήσει τους κανόνες, παρότι νιώθει πολύ καλά και ότι ο οργανισμός του έχει ηδη αντισώματα στον ιό, καθώς ήδη εχει περάσει το «καταραμένο πράγμα», όπως ο ιδιος το αποκάλεσε.

Το μήνυμα, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, κυκλοφόρησε μεταξύ μιας ομάδας στο WhatsApp που έχει το κόμμα των κόμμα των Τόρηδων και στο οποίο ο Τζονσον ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα καλά νέα είναι ότι τα τεστ του Εθνικού Συστήματος Υγείας συνεχίζουν και βελτιώνονται συνεχίζει να βελτιώνεται. Τα κακά νέα είναι ότι έχω «σημαδευτεί»!

«Αυτό το απόγευμα έλαβα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλεγε ότι ήρθα σε επαφή με κάποιον (ο φίλος μου, το μέλος της Βουλής των Κοινοτήτων), ο οποίος στη συνέχεια έδειξε θετικός στην Covid. Και έτσι πρέπει τώρα να απομονωθώ για 14 ημέρες. Και θα το κάνω! Έχει σημασία το ότι όλοι ακολουθούσαμε τις οδηγίες για τις αποστάσεις – δείτε τη φωτογραφία στο Facebook. Δεν έχει σημασία ότι νιώθω καλά – καλύτερα από ποτέ – ή ότι τα αντισώματα στον οργανισμό μου κάνουν πάρτι από την τελευταία φορά που είχε τη νόσο. Οι κανόνες είναι κανόνες και είναι για να σταματήσουν την εξάπλωση της νόσου. Αυτό θα με επιβραδύνει ή ούτως ή άλλως θα εμποδίσει τη δουλειά μου τις επόμενες μέρες; Φυσικά και όχι. Ναι, έχουμε την επισκόπηση των δαπανών και την ολοκληρωμένη επισκόπηση ασφάλειας και το μικρό θέμα των συνομιλιών της ΕΕ. Αλλά έχουμε επίσης το Zoom (πλατφόρμα τηλεπικοικωνίας) και άλλα θαύματα.

«Είμαι πιο σίγουρος από ποτέ ότι θα τερματίσουμε τα περιοριστικά μέτρα στις 2 Δεκεμβρίου και θα συνεχίσουμε να πολεμάμε τον Covid. Έχουμε δύο νέα επιστημονικά όπλα σε αυτή τη μάχη – καλύτερα τεστ και την προοπτική έναρξης προγράμματος εμβολιασμού πριν από τα Χριστούγεννα», ανέφερε στο μήνυμα του προς του βουλευτές του κόμματος του ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ο βουλευτής, Λι Άντερσον, συναντήθηκε την Πέμπτη, πριν από τρεις ημέρες, με τον επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης και μάλιστα ανάρτησε σχετική φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας, μεταξύ άλλων: «Πρωινό στο No 10 με τον πρωθυπουργό».

Σήμερα, ο Μπόρις Τζονσον αναμενόταν να συναντήσει βουλευτές του Κόμματος των Συντηρητικών από τη νεοσυσταθείσα Βόρεια Ομάδα Έρευνας (NRG), η οποία ιδρύθηκε για να ασκήσει πιέσεις για την «αναβάθμιση» της βόρειας Αγγλίας.

Είναι επίσης μια σημαντική εβδομάδα στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, καθώς αποκαλύφθηκε μια νέα προθεσμία την επόμενη Πέμπτη για μια συμφωνία πριν από την τηλεδιάσκεψη της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Ειδήσεις σήμερα

Ποιος ήταν ο άτυχος πνευμονολόγος που πέθανε στα 42 του χρόνια από κορωνοϊό