Στο «κενό» πέφτει ο αντιπολιτευτικός οίστρος του Παύλου Πολάκη για τις ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός που πέρασε «αβρόχοις ποσίν» από το άτυπο πειθαρχικό του κόμματος για το «τσιμπούσι της καραντίνας» με τις παρεμβάσεις του «σέρνει» την Κουμουνδούρου σε νέα σοβαρά επικοινωνιακά λάθη.

Λίγες ώρες μετά την «αυτοψία – σόου» στο Σωτηρία που πραγματοποίησε στο Σωτηρία και τις δηλώσεις που έκανε χωρίς μάσκα(!) τα βήματα του ακολούθησαν οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Όλγα Γεροβασίλη οι οποίοι προκειμένου να μην τον για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, δήλωσαν μεταξύ άλλων ότι οι νέες μονάδες δεν είναι λειτουργικές.

Με όσα είπαν όμως ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα είχε πει λίγες ώρες νωρίτερα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή ότι «οι ΜΕΘ του νοσοκομείου αναφοράς είναι λειτουργικές» και αν χρειαστεί μέσα σε λίγες ώρες μπορούν να φιλοξενήσουν ασθενείς.

Η «βαβέλ» που επικρατεί στην Κουμουνδούρου έγκειται στο γεγονός ότι μια σειρά από στελέχη του κόμματος συνδέουν την λειτουργικότητα της μονάδας με το γεγονός ότι δεν φιλοξενούν ασθενείς!

Επειδή δεν υπάρχουν ασθενείς δεν σημαίνει ότι δεν λειτουργούν…

Αυτή τη στιγμή στις νέες ΜΕΘ του Σωτηρία νοσηλεύονται 17-18 ασθενείς. Εάν χρειαστεί να μετακινηθούν σε αυτές νέοι ασθενείς θα είναι διαθέσιμες σε περίπου έξι ώρες. «Τόσο χρόνο χρειάζεται περίπου για να μετακινηθεί το προσωπικό και να ξεκινήσει η νοσηλεία ασθενών» ανέφερε πηγή του νοσοκομείου.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το γεγονός ότι δεν μπορεί να ανατεθεί η λειτουργία ΜΕΘ σε καινούριο, χωρίς εμπειρία προσωπικό. Ούτε και είναι δυνατόν να τοποθετηθούν εκ των προτέρων νοσηλευτές και νοσηλεύτριες με εμπειρία σε κενές κλίνες ΜΕΘ περιμένοντας ασθενείς διότι θα λείψουν από άλλες μονάδες όπου απασχολούνται τώρα!

Τσίπρας: Είναι λειτουργικές…

Μιλώντας χθες στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στη δευτερολογία του «Και ελάτε να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» υπάρχουν τρεις ΜΕΘ. Αυτές αφήσαμε. Αυξήσαμε κατά δεκαοκτώ στο «Σωτηρία» τις ΜΕΘ, με δώδεκα, δεκαέξι και δέκα κλίνες αντίστοιχα, σύνολο κρεβατιών τριάντα οκτώ. Όλα είναι γεμάτα με περιστατικά COVID. Από τα πενήντα κρεβάτια που έδωσε η Βουλή χρησιμοποιούνται -είχε δίκιο ο κ. Κακλαμάνης προχθές- δώδεκα ή εννιά. Δεν ξέρω πόσα ακριβώς είναι σήμερα. Τα υπόλοιπα που λέτε, κύριε Πρόεδρε, και δεν έχετε άδικο, είναι λειτουργικά. Αλλά, προσέξτε. Είναι λειτουργικά διότι ήρθαν άτομα, μεταφέρθηκαν, μετακινήθηκαν γιατροί και νοσηλευτές από αναισθησιολογικά τμήματα μικρών νοσοκομείων, στην αρχή για έναν μήνα. Αργότερα κάνατε τη σύμβαση για εννιά».

Με απλά λόγια, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ -απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής– παραδέχθηκε ότι οι 50 κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία είναι λειτουργικές, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από όσα ισχυρίστηκε ο Παύλος Πολάκης. Αυτή η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα προφανώς ενόχλησε τον Παύλο Πολάκη ο οποίος έσπευσε νυχτιάτικα το βράδυ της Πέμπτης στη νέα πτέρυγα ΜΕΘ του Σωτηρία για να αποδείξει τη δήθεν ορθότητα της άποψής του.

Τζανακόπουλος – Γεροβασίλη: Δεν είναι…

Το πρωί της Παρασκευής τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος και Ολγα Γεροβασίλη επισκέφθηκαν και πάλι το νοσοκομείο Σωτηρία και το μόνο που κατάφεραν είναι να επιτείνουν την ασυνεννοησία στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τι είπαν επί της ουσίας; Από την μία υποστήριξαν ότι οι 50 κλίνες είναι έτοιμες, από την άλλη ισχυρίστηκαν ότι δεν είναι όλες λειτουργικές -διαψεύδοντας με αυτό τον τρόπο όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής- επειδή δεν έλαβαν από τον διοικητή του νοσοκομείου λίστα του προσωπικού που υπηρετεί και στις 50 κλίνες!

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός – ΜΕΘ: Στο 73% η πληρότητα σε όλη τη χώρα