Χάος επικρατεί έξω από νοσοκομειακές μονάδες στη Νάπολη της Ιταλίας, με το σύστημα υγείας να έχει μπλοκάρει, την ημέρα που η χώρα ξεπέρασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων.

Στη Νάπολη, πολίτες περιμένουν για θεραπεία Covid στα αυτοκίνητά τους, έξω από τα νοσοκομεία. Καθώς οι κλίνες δεν επαρκούν, το νοσηλευτικό προσωπικό βάζει αναπνευστήρες ακόμη και στο πάρκινγκ. Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, αιτία για το χάος είναι ότι πλέον, οι πολίτες σπεύδουν σε μονάδες υγείας ακόμη και με ήπια συμπτώματα.

Η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα ανησυχητική, ιδιαίτερα στα νότια, όπου τα νοσοκομεία είναι λιγότερο εξοπλισμένα έναντι αυτών στον πλούσιο βορρά. Ο δήμαρχος στο Παλέρμο δήλωσε ότι η πόλη του και η υπόλοιπη Σικελία κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε μια «προαναγγελθείσα σφαγή».

Οι γιατροί συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία, ωστόσο χθες πέθαναν από τις επιπλοκές του κορωνοϊού άλλοι 623 άνθρωποι -αριθμός ρεκόρ από τις αρχές Απριλίου- και ανακοινώθηκαν 32.961 νέα κρούσματα.

Πολλοί ζητούν από την κυβέρνηση να επιβάλλει νέο εθνικό lockdown. Την ίδια ώρα γιατροί προειδοποιούν ότι αν δεν αναληφθούν δραστικές πρωτοβουλίες μέσα σε έναν μήνα θα πεθάνουν 10.000 άτομα. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 29.444 ασθενείς, που είναι ο υψηλότερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας.

Ο αριθμός όσων εισάγονται σε ΜΕΘ διπλασιάζονται κάθε δέκα ημέρες και σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ιταλικής ομοσπονδίας ιατρών, με τέτοιους ρυθμούς πολύ δύσκολα κάποιος θα μπορέσει να εγγυηθεί θεραπεία σε ασθενείς με άλλα νοσήματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαρδαλιάς: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί

«Μαύρο» ρεκόρ με 43 θανάτους σε ένα 24ωρο – Στα 2.752 τα νέα κρούσματα

Εμβόλιο Pfizer: Πώς θα συντηρηθεί – Ποιοι θα το λάβουν πρώτοι