*Γράφει η Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Υπέρ της μάσκας ως μέσου αυτοπροστασίας τάσσεται ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

«Όλοι αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να δώσουν μια συνωμοσιολογική ερμηνεία αποχής από τη μασκοφορία είναι εκτός πραγματικότητας. Όλοι αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να δώσουν μεταφυσικές προεκτάσεις στη μη χρήση της μάσκας είναι ακόμη έξω από την πραγματικότητα, η μάσκα αποτελεί ένα μέσο προστασίας και τίποτε άλλο», δήλωσε.

Ο Μητροπολίτης ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν μπορεί να εργαλιοποιεί μέσα σε αυτή την κρίση «το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Το θέμα της Θείας Κοινωνίας και της Θείας Ευχαριστίας είναι αδιαπραγμάτευτα».

Τόνισε, δε, το θέμα είναι ότι πρέπει να «γίνουμε συνεπείς απέναντι σε αυτό που επιβάλλει αναφορικά με τη χρήση της μάσκας, με την προστασία της απόστασης και της εφαρμογής υγιεινής. Η ατομική ευθύνη έχει έναν κοινωνικό αντίκτυπο, μια άλλη διάσταση στην κοινωνική ευθύνη που έχουμε όλοι».

Σχολιάζοντας τις τρομοκρατικές επιθέσεις είπε οτι θρησκείες που καλλιεργούν «τον φονταμενταλισμό γίνονται θανατηφόρες για την κοινωνία».

Φορώντας μάσκα και προτρέποντας τους πιστούς να ακούσουν τους επιστήμονες και να αφήσουν τις συνωμοσιολογίες, o Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος μίλησε στο Best TV λέγοντας τα εξής:

«Τώρα η κρίση η υγειονομική που ήρθε θα δημιουργήσει και μια οικονομική κρίση και στο κοινωνικό επίπεδο θα δημιουργήσει κρίσεις. Κρίσεις οι οποίες θα σηματοδοτήσουν κυρίως τον τρόπο και το επίπεδο επιβίωσης… Η εμφάνιση του ιού από την άλλη, έχει οριοθετήσει τις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους. Μην ξεχνάτε ότι η μάσκα είναι προφύλαξη, αλλά και ένας τρόπος που μας χωρίζει. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι όλα αυτά θα αναθεωρηθούν και θα μιλάμε στις επόμενες γενιές για μια μορφή κοινωνίας προ κορωνοϊού και μια μορφή κοινωνίας μετά κορωνοϊού».

«Το θέμα είναι ότι πρέπει να γίνουμε συνεπείς απέναντι σε αυτό που επιβάλλει αναφορικά με τη χρήση της μάσκας, με την προστασία της απόστασης και της εφαρμογής υγιεινής. Η ατομική ευθύνη έχει έναν κοινωνικό αντίκτυπο, μια άλλη διάσταση στην κοινωνική ευθύνη που έχουμε όλοι», προσέθεσε.

Ειδήσεις σήμερα

Σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο ο κορωνοϊός – Τις επόμενες 10 ημέρες κρίνονται τα μέτρα