Λίστα μέτρων που θα κλιμακώνονται τοπικά ή γενικά για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού ζήτησε από την επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει στην επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας εντολή να εξετάσει κατάλογο μέτρων που θα κλιμακώνονται τοπικά ή γενικά αν αυτό χρειαστεί» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οι όποιες ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται από αύριο, Τρίτη, το απόγευμα.

«Ο συνδυασμός της έκρηξης των κρουσμάτων διεθνώς, το άνοιγμα των σχολείων, η γενικότερη κινητικότητα του πληθυσμού, συν το γεγονός ότι υπάρχει ένα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε ορισμένες περιοχές για παράδειγμα η Πέλλα ή η Αττική μας κάνει να είμαστε σε εγρήγορση» εξήγησε ο κ. Πέτσας.

«Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για να διαφυλάξουμε την καλή εικόνα που είχαμε μέχρι σήμερα» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον ίδιο η λίστα αναμένεται να παραδοθεί στην κυβένρηση σήμερα ή αύριο.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε προαναγγείλει τη λήψη οριζόντιων μέτρων σε δήμους της Αττικής.

«Τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική. Να εξηγήσω ότι η Αττική περιλαμβάνει 5 εκατομμύρια κόσμο, είναι η μισή Ελλάδα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε να πάρουμε έτσι αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής. Επιδημιολογικά ο ΕΟΔΥ και οι επιστήμονές μας αναλύουν τα στοιχεία και έρχεται η Πολιτική Προστασία και εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση. Βλέπω, λοιπόν, ότι σιγά-σιγά διαμορφώνεται αυτή η εικόνα επιστημονικά, να μπορούμε να παρέμβουμε πιο τοπικά, σε επίπεδο Δήμων, με οριζόντια μέτρα ή με κάποια συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να περιορίσουμε ενδεχομένως μία τοπική συρροή ή μία έξαρση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Έρχονται οριζόντια μέτρα σε δήμους της Αττικής

Γρίπη και κορωνοϊός: Το καλό και το κακό σενάριο

Κορωνοϊός: «Έρχονται περισσότεροι θάνατοι στην Ευρώπη τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο» λέει ο ΠΟΥ