*Γράφουν οι Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα

Τρεις αστυνομικοί που υπηρετούν στη Διεύθυνση του αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», μπήκαν σε καραντίνα μετά από επαφή που ήρθαν με Ουκρανό κρατούμενο ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είναι φορέας Covid-19.

O αλλοδαπός, βρισκόταν στα κρατητήρια του αεροδρομίου από τις 26 Αυγούστου, καθώς συνελήφθη όταν επιχείρησε να πετάξει με τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Το τεστ που του έγινε σήμερα καθώς φέρεται να είχε συμπτώματα, βγήκε θετικό και έτσι σήμανε συναγερμός. Οι τρεις αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί του τέθηκαν σε καραντίνα ενώ ο φορέας του κορωνοϊού μεταφέρθηκε με ειδικό όχημα σε χώρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα.

«Έχουμε επανειλημμένως θέσει ως Ένωση το ζήτημα της επικινδυνότητας λόγω κορωνοϊού στα κρατητήρια του αερολιμένα και έχουμε υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις κάποιες εκ των οποίων έχουν γίνει δεκτές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ», τονίζει στο protothema.gr o πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικης Γιώργος Καλλιακμάνης ο οποίος υπηρετεί στο αεροδρόμιο.

O πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικης Γιώργος Καλλιακμάνης