Ακόμα πέντε ελληνικά νησιά τοποθετήθηκαν από την τοπική κυβέρνηση της Ουαλίας στη λίστα των περιοχών από τις οποίες οι αφίξεις θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Μετά από τη Ζάκυνθο, το μέτρο του αυτοπεριορισμού θα ισχύει από τα ξημερώματα της Παρασκευής για όσους ταξιδεύουν από τη Μύκονο, τη Λέσβο, την Πάρο, την Αντίπαρο και την Κρήτη.

Μέχρι αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση της Ουαλίας ακολουθούσε τις αποφάσεις της κεντρικής Kυβέρνησης του Λονδίνου στο θέμα της καραντίνας. Ωστόσο, ο Ουαλός Υπουργός Υγείας Βον Γκέθινγκ δήλωσε ότι η απόφαση για τα ελληνικά νησιά λήφθηκε λόγω του μεγάλου αριθμού εισαγόμενων κρουσμάτων στην Ουαλία από τουρίστες που επιστρέφουν από τα συγκεκριμένα νησιά.

Την ίδια στιγμή πάντως, αναλλοίωτη θα παραμείνει αυτή την εβδομάδα η λίστα της βρετανικής Κυβέρνησης με τις χώρες από τις οποίες οι αφίξεις στην Αγγλία θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Αυτό σημαίνει ότι παρά τις πιέσεις προς την κεντρική κυβέρνηση του Λονδίνου από τις τοπικές κυβερνήσεις της Ουαλίας και της Σκωτίας, η Ελλάδα παραμένει στην «πράσινη» λίστα.

Σημειώνεται πως η Σκωτία επιβάλλει από σήμερα καραντίνα δύο εβδομάδων στις αφίξεις από Ελλάδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ