Βαριά είναι η σκιά του κορωνοϊού στην Ευρώπη, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με την επέλαση του δεύτερου κύματος πανδημίας. Τα τελευταία νέα για την πορεία της ασθένειας Covid-19 στη γηραιά ήπειρο δεν είναι καλά. Χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία γνωρίζουν τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από την άρση του lockdown.

Στα 642 ανήλθαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία. Σε σχέση με την πρηγούμενη ημέρα σημειώνεται σημαντική αύξηση, με 239 επιπλέον μολύνσεις.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η διάδοση του ιού βρίσκεται τώρα στα ίδια επίπεδα του τελευταίου δεκαήμερου του Μαΐου.

Παράλληλα, σήμερα έχασαν την ζωή τους επτά άνθρωποι, τρεις περισσότεροι από χθες.

Η μεγαλύτερη άνοδος των κρουσμάτων σημειώθηκε στις περιφέρειες της Λομβαρδίας και της Εμίλια Ρομάνια.

Σε ότι αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, το οποίο έχει προγραμματισθεί για τις 14 Σεπτεμβρίου, οι Ιταλοί επιστήμονες τονίζουν ότι είναι πιθανό να αποφασιστεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας, τόσο για τους διδάσκοντες και το διοικητικό προσωπικό, όσο και για τους μαθητές.

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε στην Ισπανία, ενώ το δέυτερο κύμα της πανδημίας σαρώνει τη γηραιά ήπειρο. Συγκεκριμένα τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 3.715 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Πρόκειται για ένα νέο ημερήσιο ρεκόρ από τότε που η Ισπανία εξήλθε του lockdown στα τέλη Ιουνίου.

Η Μαδρίτη καταγράφει τα περισσότερα νέα κρούσματα, 1.535 στον αριθμό, ενώ ακολουθούν η Χώρα των Βάσκων και η Αραγονία με περίπου 470 η κάθε μία.

Δεκατέσσερις άνθρωποι πέθαναν στην Ισπανία την ίδια περίοδο, ένας αριθμός μικρότερος από τους 21 μία ημέρα πριν. Τις τελευταίες επτά ημέρες, 131 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό, σύμφωνα με το υπουργείο.

Το σύνολο των κρουσμάτων, όπου συμπεριλαμβάνονται τα αποτελέσματα τεστ αντισωμάτων σε ασθενείς που ενδεχομένως έχουν ήδη αναρρώσει, αυξήθηκε σε 370.867.

Παρά την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε ολόκληρη τη χώρα, τα στοιχεία της ΕΕ δείχνουν ότι η Ισπανία έχει τον υψηλότερο απολογισμό κρουσμάτων στη δυτική Ευρώπη όπως και τo υψηλότερο ποσοστό επίπτωσης στα κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους τις τελευταίες 14 ημέρες.

Περισσότερα από 3.700 νέα κρούσματα της Covid-19 καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Γαλλία, στον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό για τη χώρα από τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γενική διεύθυνση υγείας (DGS).

Με βάση αυτήν την καταμέτρηση, καταγράφηκαν 3.776 κρούσματα σήμερα, από 2.238 την Τρίτη. Από τον Μάιο, το όριο των 3.000 μολύνσεων είχε ξεπεραστεί μόνο δύο φορές, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Συνολικά, μέσα σε μία εβδομάδα, έχουν βρεθεί θετικοί στον νέο κορονοϊό 16.747 άνθρωποι στη Γαλλία. Πάντως, οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία έχουν μειωθεί στους 4.806, από 4.823 χθες.

Οι νεκροί από την Covid-19 ανέρχονται σε 30.468, μετά τον θάνατο άλλων 17 ανθρώπων το τελευταίο 24ωρο.