Οι αρχές στη Βικτόρια, την πολιτεία με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν ακόμη 8 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 278 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, μία ημέρα αφού αποκάλυψαν τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό ως αυτό το στάδιο (21 νεκρούς) και 410 μολύνσεις.

Η επιβράδυνση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού γεννά ελπίδες πως η κατάσταση τίθεται σταδιακά υπό έλεγχο. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι ο χαμηλότερος σε ημερήσια βάση εδώ και τρεις εβδομάδες.

Η πολιτεία, όπου η πόλη της Μελβούρνης έχει μετατραπεί στο επίκεντρο του λεγόμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού στην Αυστραλία, τελεί υπό αυστηρό περιορισμό, με νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και τις εξόδους να επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της ημέρας μόνο αν είναι απόλυτη ανάγκη.

Η γειτονική Νέα Νότια Ουαλία παραμένει επίσης σε συναγερμό, καθώς καταγράφει ημερησίως γύρω στα δεκαπέντε κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες. Αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι εάν οι πολίτες δεν τηρούν τις συστάσεις για τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση και τη χρήση μέσων ατομικής προστασίας, η μετάδοση στην κοινότητα μπορεί να κλιμακωθεί, την ώρα που προσπαθούν να ιχνηλατήσουν τις επαφές διάφορων ομάδων κρουσμάτων.

Η Νέα Νότια Ουαλία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει στοιχεία για το περασμένο 24ωρο. Ο κορωνοϊός θεωρείται από τις αρχές πως έχει πρακτικά εξαλειφθεί από την υπόλοιπη επικράτεια.

Συνολικά, η Αυστραλία έχει καταγράψει 352 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και λίγα περισσότερα από 22.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός – Αίγυπτος: 26 θάνατοι και 129 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός – Μεξικό: 737 θάνατοι και 5.858 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός – Τουρκία: 18 θάνατοι και 1.212 κρούσματα σε ένα 24ωρο