Απίστευτος συνωστισμός επικρατούσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το απόγευμα της Κυριακής, κατά την επιβίβαση πολιτών σε πλοίο.

Η Αλεξανδρούπολη είναι μια πόλη στην οποία έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα αρκετά κρούσματα κορωνοϊού, ωστόσο δεν φαίνεται αυτό να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν.

Αναγνώστρια του protothema.gr, η οποία βρισκόταν εκείνη την ώρα στο λιμάνι, αναφέρει ότι η ίδια επικοινώνησε με το λιμενικό, το οποίο της απάντησε ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες συστάσεις, ωστόσο μέχρι τότε δεν τηρούνταν ούτε οι αποστάσεις, ούτε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες:

alexandroupoli_1
alexandroupoli_2
alexandroupoli_3

203 τα νέα κρούσματα στη χώρα μας 

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 203 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 38 κρούσματα  εντοπίστηκαν στην Αττική και 35 στη Θεσσαλονίκη. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5623, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1438 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2705 (48.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη ένα ανησυχητικό στοιχείο που παρατηρείται είναι ότι αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς οι διασωληνωμένοι. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι 22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο είχαν ανακοινωθεί 17 διασωληνωμένοι και την Παρασκευή 14 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 63 έτη. 5 (22.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 59.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 212 θανάτους συνολικά στη χώρα. 69 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή επίδοση, είναι η πιο αρνητική για την Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας καθώς η προηγούμενη μεγαλύτερη είχε καταγραφεί στις 21.04.2020 με 156 κρούσματα. Η σημερινή αύξηση ήταν ωστόσο… προδιαγεγραμμένη, καθώς τα 50 κρούσματα στο εργοστάσιο της Χαλκιδικής δεν είχαν προλάβει να προσμετρηθούν στην χθεσινή ανακοίνωση.