*Γράφει η Μίνα Αγγελίνη

Ως εστία αναζωπύρωσης της πανδημίας του νέου κορωνοιού αντιμετωπίζουν οι αρχές της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας την περιοχή όπου βρίσκεται το εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων με τον εντοπισμό 1.500 κρουσμάτων.

«Η Γερμανία πρέπει να παραμείνει σε επιφυλακή τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η επιδημία δεν έχει τελειώσει, προειδοποιεί στην ανακοίνωσή του», το επιδημιολογικό Ινστιτούτο «Robert Koch» καταγράφοντας τις ανησυχητικές εξελίξεις.

Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα στο Γκίντερσλοχ, καθώς έχουν έρθει σε επαφή με όσους έχουν μολυνθεί από τη νόσο Covid- 19, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας δήλωσε σήμερα ότι επιβάλλει «lockdown» στην περιοχή έως τις 30 Ιουνίου, μετά από το ξέσπασμα του κορωνοϊού που καταγράφηκε στο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος «Tönnies».

«Επαναφέρουμε τους περιορισμούς στην επαφή όπως και τον Μάρτιο», δήλωσε ο Άρμιν Λάνσετ, σε συνέντευξη Τύπου, κάνοντας λόγο για «προληπτικό μέτρο».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Robert Koch, Λόταρ Βίλερ, δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι τα μέτρα τήρησης των κοινωνικών αποστάσεων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού θα πρέπει να αρθούν.

Ο Βίλερ, τόνισε επίσης ο καλός εξαερισμός είναι ένας σημαντικός παράγοντας που βοηθάει στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του ιού μέσω του αέρα.

Σήμερα το ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής της επιδημίας COVID-19 «R» στη Γερμανία βρίσκεται στο 2,76 καθώς έχει επηρεαστεί μεγάλο βαθμό από τοπικές εστίες.

Από τους 6.140 εργαζόμενους στο εργοστάσιο «Tönnies» 1.553 έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικοί στον ιό.

Στην περιοχή Γκίντερλοχ της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας ζουν περίπου 370.000 άνθρωποι.